Totes les mocions que es debatran al ple del mes de setembre

La temàtica ambiental i la sostenibilitat seran les temàtiques predominants dels textos dels grups municipals

El ple municipal de Rubí
El ple municipal de Rubí | Carla Serra
Redacció
25 de setembre del 2019
Per al ple d'aquest mes de setembre, el primer després de l'anunci del pacte de govern entre el PSC i En Comú Podem que s'ha celebrat aquest matí, els grups municipals presentaran fins a deu mocions de temàtiques diverses, tot i que predominen aquelles relacionades amb el medi ambient.

L'Alternativa d'Unitat Popular va presentar quatre textos sobre l'emergència climàtica, la mobilitat sostenible i el dret a l'empadronament; però finalment dues d'aquestes - sobre emergència climàtica i gestió de residus - ha quedat fusionada amb les mocions d'ERC i ICV en el mateix sentit.

Veïns per Rubí també posarà sobre la taula la gestió dels residus, amb la seva proposta per crear una nova deixalleria a les urbanitzacions.

I la mobilitat també és una de les preocupacions de Ciutadans, que presentarà una moció per tal que s'iniciïn els tràmits per convertir la zona blava de Rubí en zona taronja, és a dir, que l'aparcament rotatori deixi de ser de pagament.

En Comú Podem, a més de la moció que finalment ha consensuat amb ERC i l'AUP, demanarà al ple el rebuig a la Llei Aragonès i també que l'Ajuntament exigeixi a Endesa que retiri la carta amenaçant amb talls de subministre si els consistoris no assumien els deutes de les famílies vulnerables.

Finalment, ERC presentarà una proposta perquè es redacti un Pla d'Arbrat a Rubí, a més de la ja esmentada moció perquè es declari l'emergència climàtica al municipi, juntament amb En Comú Podem i l'AUP.