La Comissió de l'1 d'octubre organitza un acte «reivindicatiu i motivador»

La celebració estarà marcada per una marxa de torxes i el rebateig simbòlic de la plaça de la Nova Estació amb el nom de "Plaça U d'octubre"

Membres de la Comissió de l'1 d'octubre
Membres de la Comissió de l'1 d'octubre | Marta Casas
Redacció
25 de setembre del 2019
Actualitzat a la 13:02h
Les entitats i partits independentistes de Rubí (Òmnium, ANC, CDR, AUP, ERC, JxC i Primàries) s'han unit amb el nom de Comissió 1 d'octubre per preparar un gran acte de celebració de l'aniversari del referèndum de l'1 d'octubre de 2017: Ho tornarem a fer!

Membres de la comissió han explicat que "tot el que va tenir de festiu l'aniversari de l'1-O l'any passat, aquesta vegada ho tindrà de reivindicatiu". En aquest sentit, han remarcat que l'objectiu és "reivindicar i recordar l'1-O com l'acte col·lectiu de desobediència més gran que hi ha hagut en aquest país. I, com que venen temps difícils, volem donar a la ciutadania un missatge de què la desobediència civil, sempre pacífica, és important i clau pel que hagi de venir. Per tant, aquest acte també vol ser motivador perquè la gent estigui activa i atenta i sobretot que no tingui por".

L'acte tindrà lloc el pròxim dimarts, 1 d'octubre, a partir de les 20 h. Començarà amb la marxa de torxes típica de la PreDiada que es va haver d'anular per la pluja, a la plaça Onze de setembre. La cercavila arribarà fins a la plaça de la Nova Estació, on Enric Majó llegirà un manifest conjunt. A continuació la plaça serà rebatejada amb el nom de Plaça U d'octubre i l'acte finalitzarà amb una petita actuació de l'Obrador Coral.

La comissió ha remarcat que es tracta d'un acte marcat pel valor de la unitat, ja que "pretén tenir el mateix esperit que va tenir l'1 d'octubre de 2017, que va ser un dia que va fer possible tota la ciutadania en el seu conjunt". Així doncs, han animat a totes aquelles persones que "creguin en la democràcia, en la llibertat d'expressió i en els drets de manifestació i de reunió" a participar-hi i formar-ne part.