«Judici a la democràcia», l'exposició d'Òmnium que vol contrastar el «fals relat» de l'estat espanyol

La mostra es pot veure al vestíbul de la biblioteca municipal fins al 14 d'octubre

L'exposició d'Òmnium Cultural es troba a la Biblioteca Municipal
L'exposició d'Òmnium Cultural es troba a la Biblioteca Municipal | Carla Serra
Redacció
25 de setembre del 2019
Judici a la Democràcia és l'exposició que Òmnium Cultural ha portat fins a Rubí i que forma part d'una campanya amb la qual, a través de diverses accions, l'entitat cultural acusa l'estat de vulneració de drets i llibertats més fonamentals.

L'exposició itinerant consta d'una dotzena de plafons que resumeixen, de forma molt visual, que aquesta macrocausa judicial contra la democràcia en què "s'estan vulnerant tots aquells drets que es van aconseguir als anys 70 i 80 gràcies a la lluita de moltes persones". Així ho ha explicat el president de l'entitat local, Martí Pujol, que també ha fet referència, no només als dotze processats, sinó també de les més de 20.000 persones afectades per aquesta restricció de llibertats.

Pujol ha explicat que l'objectiu d'aquesta mostra és "contrastar la informació que està facilitant l'estat espanyol, inventant-se un relat d'uns fets que no van existir per justificar després unes condemnes dures. Aquest judici té multitud d'irregularitats i vulneracions flagrants i constants de drets fonamentals contra els detinguts".

L'exposició es troba al vestíbul de la biblioteca municipal Mestre Martí Tauler, ja que, tal com ha dit Pujol, "és un espai públic pel qual passen centenars de persones diàriament  i ens permet arribar a gent que potser no vindria a un acte concret d'Òmnium Cultural però d'aquesta manera poden veure aquesta informació, contrastar-la i fer-se preguntes".

A banda de l'exposició, que es pot veure fins al 14 d'octubre, Òmnium Rubí està preparant la presentació del llibre del president de l'entitat a nivell nacional, Jordi Cuixart, Ho tornarem a fer, que tindrà lloc el divendres 10 d'octubre.
 

Cartell de l'exposició «Judici a la democràcia» Foto: Òmnium Rubí