ERC, AUP i ECP volen que Rubí declari l'emergència climàtica

Els tres grups municipals presentaran una moció conjunta per revertir aquesta situació al ple de setembre

Senyalització d'una la Zona de Baixes Emissions a Barcelona
Senyalització d'una la Zona de Baixes Emissions a Barcelona | Adrià Costa
Redacció
25 de setembre del 2019
Els partits d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), l'Alternativa d'Unitat Popular (AUP) i En Comú Podem (ECP) presentaran al ple de setembre d'aquest dijous una moció per declarar l'emergència climàtica a la ciutat.

Recordem que fa pocs dies el Consell d'alcaldies va declarar l'emergència climàtica al Vallès Occidental amb l'objectiu d'activar tan aviat com es pugui un Pla Supramunicipal d'Acció per a la Millora de la Qualitat de l'Aire. Davant d'això, el portaveu d'ERC, Xavier Corbera i el regidor Oscar Arnáiz han presentat la moció conjunta en la qual es demana que des de Rubí també es prenguin mesures per revertir aquesta situació: "considerem que les institucions locals, com l'Ajuntament de Rubí, poden incidir en positiu en donar respostes a aquesta emergència climàtica i, per tant, creiem que és necessari passar dels compromisos als fets i a la realitat".

La formació ha explicat que cada any moren 30.000 persones de forma prematura a causa de la contaminació ambiental i els seus efectes sobre la salut. És per això que han insistit en la importància de "ser coherent i conseqüents amb una filosofia de via que ha de canviar". 

Algunes de les accions que proposa ERC per fer front a aquesta situació són crear una zona de baixes emissions, reformar l'espai públic perquè els carres i les places estiguin dissenyats amb criteris naturals per animar a la ciutadania a moure's caminant i implementar una xarxa de centres cívics per descentralitzar les activitats socioculturals. També proposen accions per a una mobilitat més sostenible i segura com crear xarxes segures de vianants, bicicletes i patinets elèctrics per tal d'evitar l'utilització del vehicle, millorar l'administració electrònica, així com la flota i la gestió del transport públic, penalitzar els vehicles més contaminants mitjançant l'impost de circulació i treballar conjuntament amb el sector industrial per promocionar el transport particular de manera compartida.