Continua l'escalada del termòmetre per afrontar el primer cap de setmana de tardor

Les màximes poden arribar als 30 graus

El sol lluirà tota la jornada
El sol lluirà tota la jornada | Carme Molist
NacióDigital
27 de setembre del 2019
Segons informa el Servei Meteorològic de Catalunya, aquest divendres hi haurà cel serè o poc ennuvolat en general, si bé hi haurà núvols baixos a punts del litoral i prelitoral central i sud, més trencats al centre de la jornada. A banda, durant les hores centrals del dia creixeran alguns núvols d'evolució diürna al prelitoral i al Pirineu, sobretot al sector oriental, que deixaran el cel mig ennuvolat.

Fins al migdia no es descarta alguna precipitació feble, aïllada i inapreciable o minsa a punts de la meitat sud del litoral. A més, a la tarda és possible algun ruixat feble, aïllat i minso al Pirineu oriental i no se'n descarta algun al massís del Port.

La temperatura mínima serà semblant o lleugerament més alta, i voltarà entre 5 i 10 ºC al Pirineu, entre 9 i 14 ºC al Prepirineu i a la depressió Central, entre 11 i 16 ºC al prelitoral i entre 15 i 20 ºC al litoral. Per la seva banda, la màxima pujarà lleugerament, si bé al Camp de Tarragona serà semblant o lleugerament més baixa. Se situarà entre 22 i 27 ºC al Pirineu, entre 27 i 32 ºC a Ponent, a la Catalunya Central i a l'interior de les Terres de l'Ebre i entre 24 i 29 ºC a la resta.