L’oposició valora el pacte de govern entre PSC i ECP

Els grups municipals de l'oposició consideren que el pacte és per "interès personal"

Ajuntament de Rubí
Ajuntament de Rubí | Ajuntament de Rubí
27 de setembre del 2019
Actualitzat a les 10:43h


El portaveu d'Esquerra Republicana, Xavier Corbera, ha explicat que ells seguiran treballant des de l'oposició "i no governant o pactant amb el PSC", ja que afirmen que aquesta "és la millor solució per poder fer seure aquest partit i marcar l'agenda política per canviar les maneres de fer que hem denunciat alguna vegada, i no només nosaltres, sinó també alguns que ara formen part del govern". Davant d'això, ha constatat que ERC és "l'única formació que pot garantir una alternativa progressista i amb vocació social a la ciutat" i s'ha mostrat receptiu a treballar conjuntament amb l'equip de govern "per fer avançar en la ciutat".  

Per la seva banda, Roberto Martín de Ciutadans ha afirmat que "és un pacte que estava clar que es produiria", segons ha dit, "un pacte que uns el vénen com d'estabilitat i els altres per influir en les polítiques de govern". També ha recordat les crítiques d'En Comú Podem al PSC durant la campanya electoral, així com que els comuns aprovessin el "cartipàs de la vergonya".

Toni García, de Veïns per Rubí, també ha remarcat "l'evidència d'aquest pacte després de l'aprovació del nou cartipàs" i ha afirmat que s'ha produït per interessos personals: "és l'única explicació que hi ha davant de les promeses electorals i les crítiques dels Comuns al PSC durant en campanya electoral".

Finalment, la portaveu de l'AUP, Betlem Cañizar, ha explicat que "per nosaltres és un pacte que reforça les formes de fer que tenim fins ara a l'Ajuntament i que no canvia res". Segons Cañizar "s'havia de reforçar l'oposició, ja que hauria permès incidir en canvis més enllà en les polítiques de govern i això ha caigut a terra perquè en Comú Podem ha decidit una altra estratègia diferent".