La U.E. Rubí s'endú els tres punts de Reus... sense baixar de l'autobús

Membres del club lamenten la "pèrdua de temps" i la despesa innecessària del viatge

Redacció
01 d'octubre del 2019
Aquest cap de setmana, la U.E. Rubí havia de disputar el partit corresponent a la 4a jornada del grup 1 de la Primera Divisió Catalana de futbol davant del CF Reus B - Cambrils. Un partit que des de feia dies se sabia que no es disputaria, atesa la greu situació econòmica i administrativa del club tarragoní.

De fet, el primer equip, CF Reus Deportiu, que aquesta temporada militava a Tercera Divisió ja va ser exclòs de la competició en incomparèixer dues vegades, davant la U.E. Castelldefels i davant el FC Vilafranca. Així, el grup 5 de Tercera es queda amb només 19 equips i tots els rivals del CF Reus sumaran els tres punts. El filial del Reus també va incomparèixer en una altra jornada, així que serà la segona vegada que no es presenta al camp.
 
La Federació Catalana de Futbol, tal com explica en un comunicat, "sempre ha exigit al CF Reus Deportiu totes les garanties reglamentàries per competir, per tal que la seva situació econòmica afectés el mínim possible a tercers i al bon ordre de la competició", i assegura que "ha vetllat fins l'últim segon per tal que, si arribaven les garanties promeses, se li poguessin tramitar les llicències".

El club va constituir el dipòsit de 16.314€ i de 12.766,21€ per poder competir a Tercera Divisió i Primera Catalana respectivament, i també compta amb l'autorització de l'ús de l'Estadi Municipal de Reus i el camp de Mas Iglesias per competir en els seus partits. El deute amb els seus futbolistes, però, no ha estat subsanat, i és per això que la Reial Federació Espanyola de Futbol li prohibeix inscriure jugadors des del passat mes d'agost.

El Rubí lamenta la "pèrdua de temps" i la despesa innecessària que ha generat el desplaçament

El codi disciplinari de la RFEF exigeix als equips que compareguin als partits, i que ho facin, a més, amb el nombre de jugadors suficients per tal de disputarlo, i amb tots els requisits reglamentàriament establerts. És per això que la plantilla de la U.E. Rubí va haver de viatjar a Reus per tal de jugar a les 17h, l'hora en què estava fixat l'encontre, malgrat saber que no podria disputar.

Els jugadors del CF Reus B no van assistir al camp, i per això pels volts de les 17.30h els àrbitres van aixecar acta deixant constància de la incompareixença dels locals i la suspensió del partit, i la U.E. Rubí va tornar a agafar l'autobús de tornada a casa.

A través de les xarxes socials, membres de la U.E. Rubí van lamentar aquesta situació, titllant-la de "pèrdua de temps" i acusant la despesa innecessària que suposa, per a ells, el desplaçament fins a Reus.