L’Aula Jove celebra els seus vint anys de vida amb les persones voluntàries i usuàries del servei

El president d’Aula Jove va avançar que el servei passarà a ser gestionat per Càritas properament

Els voluntaris de l'Aula Jove
Els voluntaris de l'Aula Jove | Marta Casas
Redacció
07 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 11:46h
L'auditori de la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler va acollir dijous passat la celebració del vintè aniversari de l’Aula Jove, el servei de reforç educatiu per a joves impulsat per voluntaris i voluntàries de la ciutat. 

L’Aula Jove és un servei promogut per un equip de persones voluntàries que fan reforç educatiu a joves de secundària, que cursen entre 1r i 4t d’ESO, que viuen en un entorn social desfavorable. L’objectiu és que els nois i noies se sentin respectats, escoltats i acollits; potenciar la seva autonomia personal, acompanyant-los mentre fan els deures de l’institut; dotar-los dels recursos necessaris per millor el seu desenvolupament acadèmic, personal i social; i formar persones amb valors per a conviure en societat.

Així, l’Aula Jove ofereix als i les joves un espai físic adequat per estudiar i, a la vegada, els proporciona l’ambient i el context emocional que necessiten, un escenari de socialització i d’integració on s’intercanvien experiències enriquidores tant per al jovent com per als voluntaris i professionals.

Les persones usuàries del servei vénen derivades pels seus professors o bé per l’assistent social de l’Ajuntament, amb qui l’entitat manté un contacte periòdic. Actualment, l’Aula Jove treballa directament amb tots els instituts de la ciutat.

L’acte per celebrar aquests 20 anys d’Aula Jove va comptar amb la xerrada L'educació com a eina per la transformació social, impartida per Arcadi Oliveres Boadella, economista, professor i activista per la justícia social; i Maria Padrós Cuixart, llicenciada en Pedagogia i professora de la Universitat de Barcelona (UB).

Oliveres va parlar de la importància d'entendre el món per transformar-lo des de l'educació, mentre que Padrós ha parlat de les comunitats d'aprenentatge i l'espectacular increment en el rendiment d'infants i joves que es pot aconseguir quan les famílies participen en les aules dels seus fills i filles.

Al final de l’acte, el president d’Aula Jove va avançar al públic assistent que, properament, el servei passarà a ser gestionat per Càritas.