El Sindicat del Lloguer arriba a un acord definitiu amb el fons voltor Medasil sobre els pisos de Sant Jordi Parc

L'acord estableix que les pujades del lloguer siguin d'entre el 0 i l'11% i els nous contractes seran de 7 anys

Edificis del barri afectat per les pujades del lloguer
Edificis del barri afectat per les pujades del lloguer | Sindicat del Lloguer de Rubí
08 d'octubre del 2019
Els veïns i veïnes afectats dels 3 blocs de pisos de lloguer de protecció oficial de Sant Jordi Parc, a l'avinguda Ferrer i Domingo, ja fa més d'un any que estan lluitant per aturar les pujades abusives dels lloguers. Amb el suport del Sindicat del Lloguer de Rubí, el passat mes de gener els llogaters van decidir plantar-se i deixar d'assumir els increments imposats per Mediasil Desarrollos.

Després de molts mesos de negociacions, el Sindicat del Lloguer ha aconseguit arribar a un acord col·lectiu amb el fons voltor Medasil per la pujada del lloguer a les famílies rubinenques. Carlos Águila, membre del sindicat, ha explicat que s'ha acordat que les respectives pujades siguin d'entre el 0 i l'11% (recordem que inicialment les pujades que es reclamaven eren d'entre el 40 i el 100%). A més, els nous contractes seran de 7 anys, malgrat que Medasil volia que fossin d'entre 1 i 3 anys. 

D'altra banda, l'empresa també s'ha compromès a no pujar de forma desmesurada les parts no regulades de la protecció oficial, com garatges, trasters i la comunitat de veïns, així com l'IPC, i també ha promès reunir-se una vegada l'any per assegurar-se que el manteniment es fa correctament.

Després d'arribar a aquest acord, Medasil ha retirat totes les demandes de finalització de contracte i, per tant, el Sindicat del Lloguer espera que aquest acord es mantingui en els contractes que venceran en els pròxims mesos. 

Els membres del sindicat han assegurat que la unió dels veïns i veïnes de Sant Jordi Parc ha estat clau per poder arribar a un acord col·lectiu "tot i que a algunes famílies els hauria anat bé l'acord inicial", i han denunciat que no han rebut el suport de les administracions: "no han actuat davant de les irregularitats, només ens han informat". 

Laura Pérez, del sindicat, ha explicat que malgrat el que s'ha aconseguit amb aquest acord, l'entitat segueix treballant perquè aquests pisos "no els desvalorin i que es bonifiqui l'IBI, ja que hem comprovat que hi havia errors en anys anteriors, i que es revisi la qualificació per zones, ja que un habitatge de protecció oficial a Rubí no pot tenir la mateixa que un de Barcelona".