Ciutadans Terrassa també vol que es commemori la Constitució al seu municipi

Rubí ha estat, fins ara, l'únic municipi català que ho celebra amb un acte institucional

Redacció
09 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 17:25h
Ciutadans Terrassa tornarà a demanar a l'Ajuntament de la ciutat que commemori el dia de la Constitució espanyola -el pròxim 6 de desembre- amb un acte institucional. Com ja ha fet en ocasions anteriors, el partit taronja presentarà la proposta al debat de la pròxima Junta de Portaveus.

El portaveu, Javier González, afirma que "avui més que mai cal celebrar que la Constitució protegeix els drets, les llibertats i la convivència de tots els espanyols".  González ha recordat que la Constitució és "la norma suprema de l'ordenament jurídic espanyol a la qual estan subjectes tots els poders públics i tots els ciutadans del nostre país".

Finalment, González ha assenyalat que el text constitucional configura "un Estat social i democràtic de Dret i uns drets fonamentals" i "assenta les bases per a la regulació de l'Administració Local, creant un model d'Estat políticament descentralitzat".

D'aprovar-se aquesta iniciativa a l'Ajuntament de la ciutat veïna, Rubí deixaria de ser l'únic municipi català que commemora la Constitució Espanyola, en aquest cas, gràcies a una moció del grup municipal del PP que es va aprovar amb els vots de PSC i Cs l'any 2016.

Una commemoració que s'ha fet els anys 2016, 2017 i 2018; i que amb el canvi d'aritmètica del ple municipal encara no se sap si se celebrarà aquest 2019.