FORMACIÓ

El Rubiemprèn 2019 promou l'emprenedoria a través de tres casos d'èxit de la ciutat

Al voltant de 60 persones han assistit a la sessió protagonitzada per la periodista i experta en màrqueting Txell Costa

per Redacció , 10 d'octubre de 2019 a les 17:01 |
El Rubiemprèn ha arribat a la seva vuitena edició | Ajuntament de Rubí
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 d'octubre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La jornada anual Rubiemprèn que organitza l'Oficina de Serveis a l'Empresa (OSE) s'ha celebrat aquest dijous al matí al Fòrum de la Masia de Can Serra. Al voltant de 60 persones han assistit a la sessió dedicada a l'emprenedoria i dirigida específicament a persones que volen emprendre i posar en marxa un negoci propi i a petites i mitjanes empreses que es plantegen el seu futur.

La jornada ha començat amb la conferència Com emprendre. Herois de carn i ossos, de la mà de la periodista i experta en màrqueting Txell Costa, en la qual ha explicat que el 50% de les empreses d’emprenedors no superen l’any, el 80% no arriba als 5 anys i un 90% no aconsegueixen fer 10 anys. Costa ha afirmat que per formar part del 10% de persones emprenedores que arriben a tenir una empresa de més d’una dècada, el millor camí és buscar assessorament professional i adaptar-se a un mercat laboral canviant. 


A continuació s'ha fet una dinàmica de grup per fomentar la relació entre les persones assistents. Després, en forma de taula rodona, s’han explicat els casos de tres persones que treballaven per compte d'altri però van decidir emprendre i ara tenen tres empreses d’èxit a Rubí: Xavier Garrido, CEO i cofundador de l’empresa Robin Hat, dedicada al disseny i fabricació de productes tèxtils per al sector mèdic. Robin Hat s’ha especialitzat en la producció de barrets per a quiròfan i va ser una de les empreses guardonades amb un Premi Cambra d’enguany per la seva iniciativa emprenedora i la seva capacitat creativa; Narcís Fernández, de NF Entrenador Personal, ha posat l’accent en la necessitat de formar-se de manera constant. Fernández és entrenador personal i ofereix xerrades a diverses universitats i col·labora amb centres mèdics; i Maria Ruiz, propietària de La Tata, una botiga-obrador de pastisseria artesanal on també imparteix tallers.

 

Participació