FGC anuncia l'obertura d'un nou centre expositiu de trens antics a Rubí

També estan treballant per digitalitzar tot el seu patrimoni documental

Tallers de FGC de Rubí
Tallers de FGC de Rubí | trenscat.cat
Redacció
11 d'octubre del 2019
Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) obrirà properament tres centres expositius, un dels quals a Rubí, per "aprovar el patrimoni de l'empresa al conjunt de la societat", tal com ha explicat el seu president, Ricard Font. Els altres dos centres seran a Martorell i a la Pobla de Segur.

L'anunci s'ha fet en el marc de la 8a Jornada de Patrimoni Històric, centrada en el 125è aniversari de la línia de trens directes entre Barcelona i Madrid.

El centre expositiu de Rubí consistirà en l'ampliació de la Cotxera de Rubí, una nau que ja existeix, situada als tallers del Centre Operatiu de Rubí, i que FGC convertirà en un espai per tal de mostrar-hi trens de la línia Barcelona-Vallès. A Martorell hi haurà els vehicles històrics de la línia Llobregat - Anoia, mentre que a la Poble es recuperarà el moll de mercaderies, l'hangar i l'entorn immediat per condicionar-hi un espai expositiu. Les obres per col·locar aquest espai expositiu s'iniciaran aquest mes.

Alhora, FGC té previst fer un pla de millora i posada en valor de 14 espais expositius que FGC té arreu de Catalunya.

Finalment, i pel que fa a la reparació i la restauració de vehicles, l'empresa està completant la rehabilitació del tren 400 de la línia Barcelona-Vallès, que es preveu finalitzar aquest mes i poder posar-lo en servei durant el primer trimestre de l'any vinent.

A més de la restauració i exposició de la cabina 2 de l'antic aeri de Sant Jeroni de Montserrat a Monistrol i de la tornada al servei del funicular de Gelida rehabilitat, FCG també treballa per acabar la rehabilitació del tren de cotxes de fusta de la línia Llobregat-Anoia.

FGC treballa per digitalitzar tot el seu patrimoni documental

En una altra línia d'apropar el patrimoni de FGC a la societat, Font també va explicar que s'està treballant per digitalitzar tot el patrimoni documental i fer-lo accessible a través d'una pàgina web. Es tracta de "documents històrics de les antigues companyies ferroviàries conservats per FGC", va detallar.