Els Premis Vinari reconeixen els millors vins catalans

L'alcaldessa de Rubí fa entrega dels premis als millors vins negres

Ana Maria Martínez va entregar els premis als millors vins negres
Ana Maria Martínez va entregar els premis als millors vins negres | Premis Vinari
Redacció
14 d'octubre del 2019
Divendres passat es van desvelar els Premis Vinari 2019, en una gala que es va celebrar a l'Auditori de Vilafranca del Penedès. Aquest concurs reconeix els millors vins de Catalunya de l'any, i enguany arriba a la seva 7a edició.

La gala es va poder seguir a través del Canal 33, i va comptar amb la presència de diversos representants rubinencs: l'alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez Martínez;  Moisés Rodríguez Cantón, primer tinent d’alcaldia, Regidor de Projecció de la Ciutat, Promoció Cultural, Comercial i Recursos Humans; Juan López Núñez, 5è tinent d’alcaldia, Regidor d’Obra Pública i Promoció de l’Esport i Annabel Cuesta Fabre, Regidora de Joventut, Comunicació i Serveis Informàtics.

L'alcaldessa va ser l'encarregada d'entregar els premis dels 3 millors vins negres catalans de l'any 2019 - millor vi negre jove, millor vi negre de Criança i millor vi negre de Guarda.

Al llarg de la gala es van entregar un Vinari d'Or, tres de Plata i cinc de Bronze en dotze categories diferents, a més de premis al reconeixement professional a una vida dedicada al vi, el Vinari especial a la producció ecològica, el Vinari a la Tradició Vitivinícola de Catalunya, el Premi a la millor etiqueta de vi, al Tastador Destacat d’aquesta edició, al celler amb més vins premiats i els Vinaris Especials a les DO, que reconeixen els tres millors vins de cadascuna de les dotze Denominacions d'Origen de Catalunya.

El Gran Vinari d'Or al Millor Vi Català ha estat per Ferrer Bobet 2016, de la Denominació d'Origen Qualificada Priorat, mentre que el Gran Vinari Escumós ha estat per Bertha Cardús 2015, de la Cava Bertha (D.O. Cava).

Alguns dels vins premiats tornaran a Rubí en el marc de la Fira del Vi que tindrà lloc els dies 26 i 27 d’octubre al voltant del Celler. Serà com cada any, el primer esdeveniment públic col·lectiu on es podran tastar els vins guardonats en l’edició d’enguany dels Premis Vinari.