MÚSICA

La nova Swing Rubig Band es presenta a La Sala

Setze membres de l’Associació Jazz Rubí han ofert el seu primer concert aquest diumenge

per Redacció , 14 d'octubre de 2019 a les 20:00 |
La big band, durant el concert d’aquest diumenge | Localpres
El Teatre Municipal La Sala ha acollit aquest diumenge la presentació en societat de la Swing Rubig Band, la nova orquestra de música swing de la ciutat. La formació, integrada per setze músics de l’Associació Jazz Rubí, neix amb l’objectiu de difondre aquest subgènere del jazz entre els rubinencs i rubinenques.

Feia temps que l’entitat local perseguia la creació d’una big band de swing, un estil que apareix als Estats Units a finals dels anys 20, coincidint amb la gran crisi econòmica, i es caracteritza per ser bàsicament orquestral. Actualment viu una segona joventut gràcies a la recuperació del ball lindy hop i a la proliferació d’esdeveniments dedicats a aquest gènere arreu del món.


L’Associació Jazz Rubí treballa, des de fa gairebé vint anys, per ampliar el coneixement del jazz a la ciutat. Un dels emblemes de l’entitat són les Jornades de Jazz, que ja sumen divuit edicions en el marc de la Festa Major.

El col·lectiu també impulsa a l’Ateneu Municipal un cicle de jazz en el marc del qual es programen concerts d’artistes reconeguts del gènere i jam sessions a càrrec dels propis socis.

 

Participació