Sant Cugat convoca un ple d'urgència després de la sentència

L'alcaldessa Mireia Ingla reclama l’amnistia i la posada “en llibertat immediata” dels presos polítics

L'alcaldessa, Mireia Ingla, acompanyada de la tinent d'alcalde, Núria Gibert
L'alcaldessa, Mireia Ingla, acompanyada de la tinent d'alcalde, Núria Gibert | Ajuntament Sant Cugat
Redacció
14 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 18:45h
L'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès ha convocat un ple d'urgència després de conèixer la sentència del Tribunal Suprem. La cita s'ha programat per aquest dimarts al matí, a les 10.30 hores, a la sala de plens. 

L'alcaldessa, Mireia Ingla, ja ha fet aquest dilluns una declaració institucional emotiva, on ha demanat l'amnistia per a tots els presos polítics i la seva llibertat. "És un cop molt dur per a un sistema democràtic", ha assenyalat, definint l’actuació de jutges i fiscals "d’acarnissada i venjativa", a la vegada que ha subratllat que el poder judicial "no és qui ha de resoldre o dirimir sobre temes essencialment polítics".

Ingla ha volgut recordar, “avui més que mai el nostre veí i amic Raül Romeva”. Ha exigit “diàleg” a totes les institucions de l’Estat i de Catalunya per trobar solucions “per un conflicte que mai ha de tornar les seus judicial com escenari”.


Com a mostra d’aquest, l’amnistia i “la posada en llibertat immediata” dels presos polítics. L’alcaldessa ha advertit que la “situació d’excepcionalitat” arran del veredicte afecta, entre d’altres, “la quotidianitat” dels pobles i ciutats.