Torna el sol en un ambient fred amb núvols intermitents

Hi ha avisos per intensitat de vent fins a primera hora del matí

S'espera que el dia s'alci ventós
S'espera que el dia s'alci ventós | Emili Vilamala
Redacció
15 d'octubre del 2019
Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, aquest dimarts tindrem la nuvolositat minvarà ràpidament de matinada d'oest a est fins a deixar el cel serè o puntualment poc ennuvolat en general a primeres hores del matí, malgrat que a la tarda arribaran alguns núvols alts i prims per l'est. A més, al centre del dia creixeran nuvolades al quadrant nord-est i punts del Pirineu i Prepirineu on quedarà entre mig i molt ennuvolat. A banda, al vessant nord del Pirineu estarà entre molt ennuvolat i cobert fins a mig matí.

De matinada s'esperen alguns ruixats dispersos a punts de la meitat est que minvaran d'oest a est. Al centre del dia se n'esperen de locals a punts del quadrant nord-est. Seran entre febles i moderats, i acumularan quantitats minses o localment poc abundants. A banda, s'espera alguna precipitació feble i intermitent al vessant nord del Pirineu de matinada, amb una cota de neu que baixarà fins als 1800 metres.

La temperatura mínima baixarà moderadament o puntualment acusadament. Es mourà entre els 0 i 5 ºC al Pirineu, entre els 3 i 8 ºC al Prepirineu, entre els 7 i 12 ºC a la depressió Central, entre els 15 i 20 ºC al prelitoral sud i al litoral, i entre els 11 i 16 ºC a la resta del prelitoral. La temperatura màxima baixarà moderadament, si bé el descens de la màxima serà lleuger a la meitat sud del litoral. Oscil·larà entre els 13 i 18 ºC al Pirineu i entre els 16 i 21 ºC a la resta, puntualment més alta al litoral.