Rubí torna a apostar per l'Illa de Llum de Nadal, la cara moda nadalenca

Enguany s'hi sumen dos arbres de llum i un laberint i, per tant, el cost dels ornaments lluminosos nadalencs pujarà als 236.000 €

L’Illa de la Llum, el protagonista de l’enllumenat nadalenc de Rubí al 2018
L’Illa de la Llum, el protagonista de l’enllumenat nadalenc de Rubí al 2018 | Lali Puig
Redacció
15 d'octubre del 2019
Els carrers de Rubí es decoraran, com cada any, amb motius lluminosos nadalencs durant el mes de desembre. Enguany, l'Ajuntament de Rubí tornarà a instal·lar l'Illa de Llum al carrer de Maximí Fornés i, a més, s'hi sumaran dos arbres amb il·luminació intel·ligent a la plaça Catalunya i a la plaça Onze de Setembre, i un laberint a la plaça Pere Esmendia.

El cost d'aquests ornaments lluminosos nadalencs del 2019 pujarà als 236.000 €, 100.000 € més que l'any passat. A això se li han de sumar els 108.500 € dedicat als tradicionals llums de Nadal. Així doncs, el pressupost total aproximat que inverteix el consistori en la il·luminació de la campanya de Nadal és de 345.000 €.

El túnel de llum de Rubí va ser la primera instal·lació d'aquestes característiques a Catalunya però ara ja s'ha convertit en una cara moda que s'està instal·lant amb força a arreu. Es tracta d'un passadís lluminós de 30-35 metres de llargada, 6 metres d'ample i entre 4 i 5 metres d'alçada. Tornarà a ser una estructura d'alumini amb aproximadament 4.000m lineals de cordó Pixel Led i entre 40.000 i 50.000 bombetes tipus led programades per oferir un espectacle audiovisual.

Els dos arbres amb il·luminació intel·ligent que s'instal·laran a la plaça Catalunya i a la plaça Onze de Setembre tindran una estructura d'alumini d'entre 8 i 12 metres d'alçada, amb 15.000 bombetes LED cadascun aproximadament, i seran transitables per al públic. 

Pel que fa al laberint, serà com un panell d'abella de vidre acrílic d'entre 7,5 i 9 metres a cada costat, amb una superfície d'entre 56 i 81 m2 i els passadissos interiors seran de metre i mig aproximadament. La il·luminació LED de l'interior del laberint permetrà fer jocs de llum i colors.

Tot i que encara no hi ha data exacte, l'enllumenat de Nadal s'encendrà a principis de desembre i estarà encès fins passat el dia de Reis.

L'anunci de la licitació està obert però encara no s'ha adjudicat. Recordem que l'any passat la instal·lació va anar a càrrec de la coneguda empresa Ximénez Ximénez Catalunya SL.