Milagros Calleja: «Els conflictes polítics cal resoldre'ls des del diàleg i la negociació»

La Síndica de Greuges de Rubí considera que els condemnats per la sentència de l'1-O "mai haurien d'haver estat empresonats"

Els presos polítics condemnats per la sentència de l'1-O
Els presos polítics condemnats per la sentència de l'1-O | ACN
Redacció
15 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 20:59h
Ahir, grups municipals i entitats de Rubí van donar a conèixer les seves valoracions sobre la sentència de l'1-O. Un dia després, la Síndica Municipal de Greuges, Milagros Calleja Gutiérrez, ha fet arribar un comunicat en què lamenta el resultat de la sentència: "La incapacitat d’abordar aquesta situació des d’aquesta perspectiva i el dictat que hem conegut de la sentència només provocarà el manteniment del conflicte i un major patiment pels representants de la societat civil i els polítics i polítiques, avui condemnats, i que mai haurien d’haver estat empresonats". 

La Síndica, com a institució que vetlla per la defensa dels drets de les persones al municipi, ha recordat que l'exercici del dret de reunió, manifestació i llibertat d'expressió de la ciutadania "mai i en cap circumstància poden estar limitats i especialment en processos que han estat clarament respectuosos des d'actituds democràtiques, pacífiques i no violentes". 

Davant de tot això, reitera el seu compromís per la convivència i la defensa dels drets civils i fa un crit "a la responsabilitat d'institucions, entitats, associacions i, especialment, dels partits polítics, per aconseguir el manteniment de la convivència, la pau social i una solució definitiva del conflicte".

Finalment, Calleja ha volgut enviar un record "especial" i la seva solidaritat a totes les persones empresonades i les seves famílies.