Rubí, present a la Conferència de Ciutats i Comunitats Amigables amb les Persones Grans

L'alcaldessa, Ana Maria Martínez; i les regidores de Gent Gran Activa i Programes Sectorials, Mari Carmen Cebrián i Yolanda Ferrer, són aquests dies a Madrid

Redacció
16 d'octubre del 2019
Aquesta setmana, les regidores de Gent Gran Activa i de Programes Sectorials, Ma Carmen Cebrián i Yolanda Ferrer respectivament, participen de la 1a Conferència de la Xarxa Hispana de Ciutats i Comunitats Amigables amb les Persones Grans a Madrid. Ho fan acompanyades de l'alcaldessa de Rubí, Ana Maria Martínez.

La trobada està organitzada per l’Instituto de Mayores i Servicios Sociales (Imserso) en col·laboració amb l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i l’Organización Panamericana de Salud (OPS).

La ciutat de Rubí forma part de la Xarxa Mundial de Ciutats i Comunitats Amigables amb les Persones Grans des del passat mes d'abril; d'entre més de 800 ciutats i comunitats de 41 països que tenen l'objectiu de millorar les condicions de vida de les persones de més edat.

Així, la conferència que se celebra aquests dies a Madrid, sota el lema Entorns sostenibles per a totes les persones, ha de servir per compartir pràctiques innovadores en la creació de ciutats i comunitats amigables amb la gent gran, fomentar la col·laboració entre municipis i identificar quina és la informació necessària a nivell local per crear entorns amigables amb aquest col·lectiu d’edat.

La trobada compta amb més de deu tallers i taules rodones en què s'exposen les experiències de diversos membres de la xarxa, i s'aprofundeix en qüestions específiques com la medició de l’impacte de les ciutats i comunitats amigables amb les persones grans; l’edadisme, la perspectiva de gènere i la promoció del bon tracte a la gent gran; la soletat no desitjada; o l’accessibilitat i la comunicació.

A més, l’organització vol aprofitar les jornades per debatre la possibilitat de constituir una xarxa hispana que faciliti l’intercanvi i aprenentatge entre els municipis i les comunitats d’Espanya i Llatinoamèrica. Actualment, més de 180 poblacions espanyoles formen part d’aquest fòrum internacional.

Pla estratègic en l’àmbit de les persones grans

Rubí va aprovar al Ple del passat mes de maig un pla d'acció referent al col·lectiu de persones grans, que era un dels requisits per obtenir el reconeixement de Ciutat Amigable amb les Persones Grans.

La planificació gira entorn a quatre grans eixos estratègics: participació social i cívica; serveis socials i de salut i relacions d’ajuda mútua; mobilitat, transport, habitatge i ús dels espais públics; i comunicació i informació.