La plaça Pere Aguilera s'omple de gom a gom amb motiu dels 2 anys de presó dels Jordis

ANC i Òmnium Rubí fan una crida a la ciutadania a sumar-se a La Marxa per la Llibertat que surt divendres des de Sant Quirze del Vallès

Nova concentració coincidint amb els 2 anys d'empresonament dels Jordis
Nova concentració coincidint amb els 2 anys d'empresonament dels Jordis | Carla Serra
Redacció
16 d'octubre del 2019
Actualitzat el 17 d'octubre a les 12:05h
Aquest dijous a la tarda, centenars de rubinencs i rubinenques s'han tornat a concentrar a les portes de l'Ajuntament de Rubí per exigir la llibertat dels líders independentistes. En aquesta ocasió, la trobada ha coincidit amb els dos anys de presó dels Jordis i amb la primera concentració del dia 16 de cada mes després de conèixer la sentència de l'1-O.

"No podem normalitzar aquesta situació, no podem permetre de cap de les maneres una sentència d'aquestes característiques i, per tant, farem tot el que sigui possible". Així ho ha explicat el president d'Òmnium Rubí, Martí Pujol, que davant de les grans mobilitzacions dels darrers dies, ha remarcat que "la reacció del poble de Catalunya ha estat la que havia de ser: una reacció potent amb milers de persones al carrer".

Per la seva banda, el coordinador de l'ANC de Rubí, Jep Quintas, ha recordat: "Nosaltres vam dir fa dos anys: hi serem, persistirem. I dos anys després continuem persistint. La sentència el que ha fet és esperonar molta gent perquè també hi sigui a partir d'ara i hi serem amb més insistència". Quintas també s'ha mostrat satisfet per la força de mobilització de la ciutadania, especialment dels joves: "El moviment estudiantil està tenint una força impressionant i han recuperat el pols. En determinades accions han pres el lideratge d'una manera impressionant i, per tant, veure com aquesta joventut també reacciona davant les injustícies és d'una gran satisfacció".

Durant l'acte, Pujol ha llegit una carta escrita per Jordi Cuixart des de la presó de Lledoners, la qual conclou amb les següents paraules: "Lluny de cap penediment, ho tornarem a fer i ho farem junts, sense deixar-nos ningú pel camí. També per amor a la vida i a la llibertat. Tinguem coratge i siguem perseverants".
 

Martí Pujol i Jep Quintas han presentat l'acte Foto: Carla Serra



Per finalitzar, els assistents han cantat les cançons Companys, no és això, la Melodia dels indignats i Els Segadors, l'himne nacional de Catalunya.

Els organitzadors han aprofitat per fer una crida a tota la ciutadania de Rubí a sumar-se a La Marxa per la Llibertat de Berga i Vic, que demà arriben al Vallès Occidental. És per això que han convocat a totes aquelles persones que vulguin participar el divendres, dia de la Vaga General, a les 7 h del matí a l'Escardívol. Des d'aquest punt està previst anar amb cotxes fins a Sant Quirze del Vallès. La Marxa per la Llibertat sortirà a les 8 h per fer camí cap a Barcelona.

El president d'Òmnium ha volgut remarcar que "aquesta és la imatge que nosaltres volem transmetre. La del poble en marxa, la del poble al carrer, la del poble en moviment, pacíficament, d'una manera no violenta però reaccionant a aquesta sentència absolutament injusta".