El Consell d'FP de Rubí aprova el nou pla de treball 2019-2021 que promou l'FP Dual

El pla impulsa la qualificació de gestió dels sistemes d’eficiència energètica en l’envolupant

Un treballador al mecànic
Un treballador al mecànic | Europa Press
Redacció
21 d'octubre del 2019
L’Institut Català de les Qualificacions Professionals ha presentat, al plenari del Consell de Formació Professional de Rubí, un certificat de professionalitat que s’ha impulsat des de l’Ajuntament de Rubí i que aviat es podrà obtenir a tota Catalunya. La sessió d'aquest ha servit per exposar la feina feta durant aquest segon any des de la seva reactivació el març de 2017 i s’ha aprovat el nou pla de treball 2019-2021 amb unanimitat dels 27 assistents.

En el marc d’aquesta sessió plenària, Núria Pi, directora tècnica de l’Institut Català de Qualificacions Professionals, ha presentat la nova qualificació Gestió dels sistemes d’eficiència energètica en l’envolupant que ha impulsat l’Ajuntament de Rubí a través de Rubí Forma i Rubí Brilla.

La sessió també ha servit per aprovar el Pla de Treball 2019-2021. El document s’estructura en quatre línies: Prestigi, adequació, foment i millora de l’FP; La transició de l’escola al treball; la formació al llarg de la vida i la dinamització del funcionament intern i la projecció externa del Consell de l’FP.

El ple s’ha compromès a treballar en la línia del Consell de Formació i Qualificació Professional de Catalunya per promocionar i difondre l'FP des d’una perspectiva integrada, promoure la formació en alternança i dual, adequar l'FP a les necessitats dels sistema productiu, promoure la mobilitat internacional i vetllar per una planificació coordinada de l'oferta d'FP integrada del municipi.

En la línia de la transició de l’escola al treball, la sessió ha acordat fomentar la formació i la inserció dels joves, acompanyar els adolescents en les transicions educatives; impulsar, desenvolupar i col·laborar en iniciatives que previnguin l'abandonament escolar prematur i potenciar l'increment de programes adreçats a joves que no s’han graduat de l’ESO.

La tercera línia de treball té com objectius promoure l’orientació com un pilar de la formació al llarg de la vida, fomentar el treball en xarxa dels diferents recursos d'informació i orientació professional del municipi, donar continuïtat als convenis establerts per a la realització de formació contínua a persones treballadores ocupades; diversificar i ampliar les especialitats de les accions formatives de formació contínua del municipi, establint noves vies de col·laboració i promoure l'acreditació i qualificació professional dels ciutadans del municipi.

Finalment, en el marc de la quarta línia estratègica, la sessió ha definit els següents objectius: organitzar, gestionar i dinamitzar els diferents òrgans del Consell de l’FP, fer difusió de les accions realitzades pel Consell i participar activament en la representació del Consell amb altres entitats i organismes.
 

La sessió ha tingut lloc a l'edifici del Rubí Forma Foto: Carla Serra


Oferta d’FP Dual a la ciutat

Col·legi Regina Carmeli:
- CFGS Condicionament físic
- CFGS Comerç internacional
- CFGS Ensenyament i animació socioesportiva (AAFE)
 
Escola Mare de Déu de Montserrat:
- CFGS Màrqueting i publicitat. CFGM Cuina i gastronomia
- CFGM Farmàcia i parafarmàcia
- CFGS Documentació i administració sanitàries. FP dual. 2.000 h

Institut J.V Foix
- CFGS Automatització i robòtica industrial
- CFGS Automoció Superior
 
Institut L’Estatut: 
- CFGS Administració de sistemes informàtics a la xarxa (ASIX)
- CFGS Desenvolupament d’aplicacions multiplataforma, perfil professional d’informàtica aplicada a la logística (DAM Logística)