Ple extraordinari del Consell Comarcal per debatre sobre la sentència de l'1-O

Se celebrarà avui a les 16h, i proposarà la convocatòria urgent d'un Consell d'Alcaldies

Redacció
21 d'octubre del 2019
El Consell Comarcal del Vallès Occidental
El Consell Comarcal del Vallès Occidental | CCVOC
Aquesta tarda se celebrarà una sessió extraordinària del ple del Consell Comarcal del Vallès Occidental, que tindrà dos únics punts de l'ordre del dia: el debat sobre la resposta a la sentència de l'1-O i la proposta de convocatòria d'un Consell d'Alcaldies urgent.

En el primer punt es debatrà una moció, presentada pels grups d'ERC, Junts per Catalunya i la CUP a instàncies de l'Associació Catalana de Municipis i l'Associació de Municipis per la independència sobre la resposta a la sentència del Tribunal Suprem que condemna els líders independentistes a gairebé 100 anys de presó.

La moció, que demana "l'amnistia per a les persones preses polítiques catalanes" i defensa el dret a l'autodeterminació, conté deu acords que, en primer lloc expressen el rebuig a la sentència condemnatòria, reclama la llibertat immediata de tots els presos i preses i l'amnistia; mostra el compromís amb el dret a l'autodeterminació com un dret polític fonamental i reafirma el caràcter pacífic i no violent del moviment independentista. Alhora, exigeix al govern de l'estat espanyol que respecti "la legitimitat de les persones escollides democràticament a les diferents institucions catalanes".

A més, es fa una crida a participar com a representants legítims de la ciutadania en una assemblea d'electes a favor dels drets polítics i la llibertat, i a adherir-se a totes les mobilitzacions de rebuig a la sentència i en concret a l'acte convocat pel President de la Generalitat el proper 26 d'octubre.

Finalment, expressa "la més ferma voluntat de seguir treballant, dia rere dia, per garantir els drets i les llibertats de tota la ciutadania, la defensa del diàleg i dels principis democràtics i la pluralitat política, així com el respecte a la separació de poders, imprescindible en qualsevol estat de dret".

En el segon punt de l'ordre del dia, es proposa la convocatòria urgent del Consell d'Alcaldies.