La CUP convoca càrrecs electes de les forces «democràtiques» per una proposta postsentència

Els cupaires volen prendre la iniciativa després de constatar la "incapacitat" del Govern per donar una "resposta a l'alçada"

Mireia Vehí, Albert Botran i Carles Riera, a la seu del partit.
Mireia Vehí, Albert Botran i Carles Riera, a la seu del partit. | ACN
NacióDigital
21 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 12:47h
La CUP ha convocat per a aquest dilluns càrrecs electes de totes les formacions "democràtiques" per ultimar una proposta postsentència "que estigui a l'alçada del moment popular". A través d'un comunicat, els cupaires han explicat que l'objectiu és culminar en una Taula Internacional per a l'Autodeterminació, l'Amnistia i la Llibertat.

Hi estan cridats a participar tant electes a nivell local (alcaldes i regidors), com també diputats i diputades a nivell de país. I la CUP ha explicat que ha decidit prendre la iniciativa després de copsar la "incapacitat" del Govern de donar una resposta política "a l'alçada de les mobilitzacions populars que estan desbordant el país". La trobada serà a les 19 hores a les Cotxeres de Sants.

La proposta que la CUP posa sobre la taula ha de possibilitar, segons la formació, "el final de la repressió, l'amnistia, l'exercici de sobirania per dur a terme polítiques socioeconòmiques sense les restriccions que imposa l'Estat i l'exercici del dret a l'autodeterminació".

Les direccions de JxCat i ERC l'han rebutjada perquè s'ha llençat de forma unilateral. Els cupaires argumenten que ho han fet per superar el bloqueig i sense una visió partidista. Els partits del Govern sostenen que s'estava treballant en un format unitari però que els anticapitalistes no han volgut esperar. "Han tirat pel dret", lamentaven.

La CUP de Rubí emplaça els càrrecs electes a assistir a la trobada

A Rubí, la CUP ha fet un crida pública a tots els càrrecs electes d'ERC i En Comú Podem perquè assisteixin a aquesta trobada, que té l'objectiu de presentar i discutir propostes "de cara a l'escenari polític post-sentència partint de la base que les institucions del país estan bloquejades econòmicament i amenaçades políticament per l'aplicació del 155, és a dir, anulades a la pràctica", expliquen en un comunicat de premsa.

La trobada, asseguren, "parteix de la voluntat de construir més enllà dels interessos partidistes" i intentarà que "des de les institucions es generin moviments o espais que acompanyin la situació d'excepcionalitat que viu el país i recolzin i reforcin la mobilització popular permanent".

JxCat, ERC, comuns i Demòcrates rebutgen assistir a la trobada proposada per la CUP

Des que la CUP nacional va llençar la proposta aquest diumenge, les formacions a les quals havia interpel·lat han respost de manera negativa.

A Rubí, cap dels regidors que han rebut la convocatòria per part de la CUP no ha donat resposta sobre l'assistència o no a aquesta trobada.