Rubí celebra Sant Galderic amb una exitosa 25a Fira

Al llarg del dia hi va haver diverses activitats relacionades amb el món de l'art, la pagesia, la gastronomia i la cultura popular

Rubí ha celebrat Sant Galderic aquest dissabte
Rubí ha celebrat Sant Galderic aquest dissabte | Marta Casas
Marta Casas / Carla Serra
21 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 16:31h

Aquest cap de setmana s'ha celebrat la 25a edició de la Fira de Sant Galderic, la fira d'art i pagesia de Rubí, que ha inclòs múltiples activitats relacionades amb l'art, la pagesia i la gastronomia, com la ruta De tapes per la fira.

Al llarg de tot el dia, artistes i artesans rubinencs van poder vendre els seus productes al carrer Xercavins i de Sant Francesc, mentre que a la plaça del doctor Guardiet s'hi van instal·lar les paradetes de l'Associació Anades d'Olla, l'Aula d'Extensió Universitària i la Colla de Geganters de Rubí, així com el punt de venda de L'esquitx, ja a la tarda. La plaça Salvador Allende, per la seva banda, va acollir l'exposició de cotxes clàssics de l'Associació d'Amics

Per altra banda, a l'espai del Centre Democràtic Republicà s'hi van instal·lar els animals de la granja escola Can Jordi, que incloïen una interessant atracció per als més menuts: aprendre a munyir una vaca.

Les entitats de cultura popular van ser les protagonistes de la tarda: els Castellers de Rubí van aixecar un pilar de quatre, l'Esbart va ballar tres danses, entre elles, les Gitanes; i els gegantons de la Colla de Geganters de Rubí, la Laia, el Galderic i l'Orelletes; i els del Club Amics de Rubí van fer una ballada cadascun.

El Galderic, a més, va rebre un regal molt especial en motiu del seu sant: uns postres creats per tres pastissers de Rubí - del Dic&Bo, La Lyonesa i la Sant Jordi - que s'estrenaven ahir, i van tenir molt bona acollida.

Finalment, a les 18.30h es va fer una audició de sardanes a la part de baix de la plaça Catalunya, on també es va fer la Trobada de Puntaires des de les 16.30h fins a les 18h.