Avís per intensitat de pluja i vent durant tota la jornada

El termòmetre experimentarà un descens

Vianants sota la pluja
Vianants sota la pluja | Juanma Peláez
Redacció
22 d'octubre del 2019
Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, aquest dimarts el cel estarà entre molt ennuvolat i cobert al llarg del dia, amb el creixement de nuvolades a qualsevol punt. Al llarg de la jornada s'esperen precipitacions d'intensitat entre feble i moderada a qualsevol punt del territori, si bé localment seran fortes a punts del quadrant nord-est i resta del litoral i prelitoral.

A banda, s'acumularan quantitats de precipitació entre poc abundants i abundants, si bé a la meitat est i a la resta del litoral i prelitoral podran ser entre molt abundants (més de 50 mm en 24h) i extremadament abundants (més de 100 mm en 24 hores). Les precipitacions puntualment aniran acompanyades de tempesta. La cota de neu al Pirineu oriental se situarà inicialment entorn dels 2000 metres, i al Pirineu occidental entorn dels 2400 metres si bé pujarà ràpidament i a migdia es situarà entorn dels 3000 metres a tota la serralada; malgrat això, al final del dia la cota baixarà lleugerament.

La temperatura mínima pujarà entre lleugerament i moderadament i oscil·larà entre 3 i 8 ºC al Pirineu, entre 6 i 11 ºC al Prepirineu i ponent, entre 10 i 15 ºC a la resta de la depressió Central i prelitoral, i entre 14 i 19 ºC al litoral. Per la seva bana, la temperatura màxima serà semblant o baixarà lleugerament i oscil·larà entre 13 i 18 ºC al Pirineu i Prepirineu, i entre els 16 i 21 ºC a la resta del territori.