ple municipal gener 2019

ERC presentarà una moció per promoure l'educació emocional

Els republicans consideren molt important que infants i adults puguin treballar les pròpies emocions i reconèixer les dels altres

per RubiTV.cat , 22 de gener de 2019 a les 17:46 |
ERC vol que es fomenti l'educació emocional a Rubí | @esquerrarubi
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 de gener de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Esquerra Republicana de Rubí presentarà una moció al ple del mes de gener per tal que l'equip de govern organitzi tallers i cursos per treballar l'educació emocional.

Els republicans creuen que és necessari promoure l'educació emocional en les persones adultes, ja que "és un aprenentatge que les generacions anteriors no hem pogut gaudir", tal com ha explicat Sandra Casas, que argumenta que hi ha estudis que demostren que un nivell acadèmic molt elevat no té per què comportar els millors resultats a nivell laboral, d'adaptació personal o social.


"L'educació emocional serveix i influeix moltíssim en les persones, és molt important conèixer les teves emocions i aprendre a reconèixer les emocions dels altres, perquè això millora les relacions amb la gent, millora l'empatia, la concentració...", continua Casas.

Així, ERC demanarà al ple que s'organitzin tallers i cursos adreçats als infants però també als adults, i així facilitar aquesta formació emocional.


Per la seva banda, Xavi Corbera ha vinculat la presentació d'aquesta moció al seu projecte de ciutat, "que no és només el seu espai físic, sinó que el més important són les persones".

Corbera creu que Rubí és un exemple de convivència, però sí que hi ha alguns comportaments, no exclusius de Rubí sinó genèrics, que molts cops van relacionats amb la manca d'empatia, de no tenir prou recursos personals per afrontar situacions difícils o d'estrés...

Per tot, el que proposen els republicans és "donar eines a la ciutadania per tal que es pugui desenvolupar a nivell personal" i evitar certes actituds. "Hem de ser una ciutat que doni exemple en aquesta qüestió", afegeix Xavier Corbera.

 

Participació