policia local

Els agents de policia local es podran jubilar als 59 anys

La UGT organitza una assemblea informativa per explicar la nova regulació

per RubiTV.cat , 22 de gener de 2019 a les 13:19 |
Un agent de la policia local de Rubí | @Ajrubi
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 de gener de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

La UGT va organitzar dilluns una assemblea informativa per donar a conèixer com afectarà al cos de Policia Local la nova regulació establerta en el Reial Decret 1448/2018, del 14 de desembre de 2018, que determina els mecanismes i requisits perquè els agents puguin jubilar-se anticipadament, amb un màxim de 6 anys abans de l'edat, sempre que es tinguin 37 anys efectivament cotitzat.

Pel que fa a Rubí, prop del 10% dels agents es podrien acollir a aquesta mesura per qüestions d’edat tot i que hi ha un seguit de requisits que també cal complir. Es tracta d’una opció voluntària a la qual es poden acollir els agents que entrin dins els criteris fixats al Reial Decret.Els anys de cotització efectiva com a policies locals per poder anticipar l’edat de jubilació fins a sis anys s’exigiran de manera progressiva. Així, el 2019 seran necessaris 35 anys i mig; del 2020 al 2022 en seran necessaris 36; del 2023 al 2026, 36 i mig; i a partir del 2027, 37 anys. Tots els agents interessats en acollir-se a la mesura ho hauran de comunicar a l'administració local abans del 31 de gener.

Per tal de finançar aquesta mesura, s’aplicarà una cotització addicional del 10,6% a tots els policies locals en actiu, el 8,86% a càrrec dels ajuntaments i el 1,76% dels funcionaris.


Amb l’aprovació d’aquesta nova regulació els ajuntaments podran accelerar el procés de rejoveniment de les plantilles de policia local de manera ordenada, assegurant agilitat en el procés de reposició de les vacants i mantenint la garantia de la seguretat dels ciutadans.

L'assemblea organitzada per la UGT va comptar amb la presència de l'alcaldessa, Ana María Martínez, que va celebrar que s'hagi aprovat aquesta nova normativa ja que es tractava d'una "reivindicació històrica i una necessitat", ja que "serà una oportunitat per rejovenir la plantilla".

Segons l'enquesta de satisfacció ciutadana que es va publicar divendres, la seguretat ciutadana és la principal preocupació de la ciutadania; i la Policia Local obté una valoració de 6,88.

 

Participació