ERC critica les propostes de Nadal de l'equip de govern

El grup municipal considera que la inversió econòmica per instal·lar el túnel de llum "és un malbaratament dels recursos públics"

Sandra Casas i Xavier Corbera, d'ERC
Sandra Casas i Xavier Corbera, d'ERC | Cedida
23 d'octubre del 2019
Esquerra Republicana de Rubí (ERC) presentarà dues mocions al ple d'octubre referents a les festes de Nadal a la ciutat. D'una banda, Xavier Corbera, portaveu de la formació, ha criticat que l'equip de govern torni a apostar per instal·lar l'Illa de Llum a la ciutat i que ho faci, a més, amb una inversió econòmica superior a la de l'any passat. Segons Corbera, "gastar alegrament aquests diners és un mal exemple per a la ciutadania, un malbaratament dels recursos públics i no és una prioritat a la nostra ciutat".

Recordem que el cost del túnel de llum d'enguany pujarà als 236.000 €, 100.000 € més que l'any passat, i sumant-li els 108.500 € dedicats als tradicionals llums de Nadal, el pressupost total aproximat que inverteix el consistori en la il·luminació de la campanya de Nadal és de 345.000 €.

En aquest sentit, el portaveu d'ERC ha remarcat que altres ciutats més grans com Terrassa i Sabadell inverteixen menys de la meitat d'aquest cost en l'enllumenat de Nadal i ha demanat a l'Ajuntament de Rubí que "actuï amb més responsabilitat, amb molta més coherència i que pensi més en les prioritats de la ciutat i les preocupacions de la ciutadania, i no amb allò que és un caprici per a ells".

Per tot això, ERC considera que s'hauria de fer un procés participatiu mitjançant el qual la ciutadania i els comerciants puguin decidir quins costos es destinen en les festes nadalenques i en l'enllumenat de Nadal.

La segona moció té com a objectiu millorar l'oferta d'activitats per als infants i joves durant aquesta època de l'any. Segons ERC, "Rubí necessita una activitat de Nadal acord amb la ciutat que és i que faciliti la vida comercial i familiar". De fet, la regidora del grup municipal Sandra Casas ha recordat que l'any passat ja van presentar una moció similar juntament amb l'AUP en la qual es presentaven propostes com la creació d'un saló de la infància del jovent o d'un casal municipal per a les vacances de Nadal, però que no es van dur a terme.

És per això que la formació demana a l'equip de govern que les activitats que es programin enguany per les festes de Nadal siguin fruit d'una taula de treball conjunta: "que no se'ns informi i que no se'ns faci pertíceps és una falta de voluntat polítca. Són propostes que creiem que s'haurien d'escoltar i dur a terme en algun moment".