La PAH de Rubí se suma a la campanya «Pinchemos la burbuja del alquiler»

La plataforma demana a la ciutadania que es mobilitzi per lluitar pel dret a un lloguer assequible i estable

Membres de la PAH Rubí
Membres de la PAH Rubí | Carla Serra
24 d'octubre del 2019
La PAH de Rubí s'ha sumat a la campanya Pinchemos la burbuja del alquiler que està impulsant la plataforma a tot l'estat espanyol. L'objectiu és conscienciar a la ciutadania de la importància de lluitar pel dret a un lloguer assequible i estable i acabar amb les pujades abusives del lloguer que, segons han confirmat, provoquen el 66% dels 162 desallotjaments diaris.

"Amb els sous d'avui dia i els preus del lloguer cada vegada més alts, en algunes zones ja superiors a un salari mitjà, mantenir un lloguer o poder accedir a aquest per formar un projecte de vida s'ha convertit en un luxe que ataca directament al dret a un habitatge digne". Així ho han explicat membres de la plataforma, que assegurem que es tracta "d'una emergència i un drama social que no ha passat d'un moment a l'altre". 

És per això que la PAH de Rubí anima a la ciutadania a mobilitzar-se: "si la gent surt al carrer a fer manifestacions, que també es manifestin per les pujades abusives dels lloguers perquè cada vegada afectarà a més gent. Només de forma col·lectiva i organitzada serem més forts".

Montse Maymó, membre de la delegació local de la plataforma, ha explicat que ja s'han reunit amb la nova regidora d'habitatge, que des del pacte de govern és l'Ànnia Garcia d'En Comú Podem, per planificar accions conjuntes. Maymó ha valorat positivament la reunió i ha dit que "esperem que es faci tot el que es va planificar. Ja era hora que ens ajuntéssim tots i poséssim les coses sobre la taula per trobar solucions".
 

Mobilitzacions de la PAH per aturar les pujades abusives del lloguer Foto: PAH