Rodamons Rubí impulsa una campanya per l'esterilització de gats a polígons i terrenys privats

"La majoria de cadells que neixen en estat salvatge, moren", explica l'associació

Els cadells de gats fers agafen malalties i acaben morint
Els cadells de gats fers agafen malalties i acaben morint | Rodamons Rubí
Redacció
24 d'octubre del 2019
Rodamons Rubí, l'associació que es dedica a intentar millorar les condicions de vida dels animals del carrer, ha impulsat a traves de la plataforma Mi Grano de Arena una campanya per a l'esterilització de gats en polígons industrials i terrenys privats.

El projecte consistiria en l'esterilització de gats ferals per tal de dur a terme un control sanitari adequat i de sobrepoblació dels gats que habiten a terrenys privats del municipi, amb la qual cosa l'Ajuntament de Rubí no té competències per actuar. Es tracta de polígons industrials, especialment, i des de Rodamons afirmen que reben trucades a diari per part d'empresaris i treballadors; i també de propietaris de terrenys, cases i jardins particulars a les urbanitzacions.

"Aquests gats fers no s'adaptarien mai a un entorn domèsitc", expliquen, i la seva esterilització "evitaria un augment de la població felina, així com malalties víriques que es transmeten per via sexual o de les mares als cadells". En definitiva, la realitat que es troben a diari des de Rodamons Rubí és que la majoria dels cadells que neixen en estat salvatge moren.

En l'actualitat, Rodamons Rubí atén a més de 45 colònies de gats fers, algunes d'elles ubicades als polígons industrials, i tenen unes despeses molt elevades per aquestes tasques d'assistència alimentària i sanitària, fins i tot amb deutes. És per això que fan una crida a tot el veïnat i entitats empresarials a tirar endavant aquest projecte, esperant també una futura implicació del govern municipal.