La Comissió 1 d'Octubre crida a la ciutadania a participar en la manifestació del 26-O

La comissió posa a l'abast dels rubinencs autocars per anar fins a Barcelona, sortint de l'Escardívol a les 14 h

La Comissió 1-O convoca a manifestar-se el proper 26 d'octubre
La Comissió 1-O convoca a manifestar-se el proper 26 d'octubre | Marta Casas
Marta Casas / Carla Serra
24 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 21:06h
La Comissió 1 d'Octubre de Rubí, integrada pels partits i entitats independentistes de la ciutat, convoca a la ciutadania a mobilitzar-se i participar en la manifestació que es farà a Barcelona el pròxim dissabte 26-O. L'objectiu és exigir la llibertat de les més de 30 persones que estan a la presó "per la repressió de l'estat espanyol", però també "clamem per la llibertat dels exiliats, per la llibertat d’expressió, per la llibertat de manifestació, per la llibertat de no patir pels nostres joves als que peguen i mutilen, per la llibertat de sortir de casa sense el número de telèfon d’un advocat a la butxaca... en definitiva per la llibertat de Catalunya".

Per tal d'animar als rubinencs i rubinenques a assistir a aquesta convocatòria, la comissió posa a l'abast de tothom autocars per anar fins a Barcelona. Com ja és habitual, el punt de sortida serà l'Escardívol, a les 14 h, i està previst que l'hora de tornada sigui les 19 h. Els tiquets tenen un cost de 9 € i el punt de venda és Autocars Franquesa.

Els membres de la comissió han insistit en la importància de "deixar tots els despatxos buits i sortir al carrer en moments com aquests en què hem vist tota mena de barbaritats només dignes d'una dictadura.

Responent a la manca d'una reacció del govern municipal a la sentència de l'1-O, han dit que "la nostra lluita està al carrer, no està en el ple municipal controlat per un partit socialista que està demostrant una actitud vergonyosa i indigne d'un partit democràtic". A més, ha recordat que el consistori de Rubí va ser un dels pocs ajuntaments de Catalunya que va celebrar el 12 d'octubre de l'any passat i que, per tant, "la seva actitud no és una sorpresa". 

Finalment han aprofitat per recol·locar la placa de rebateig de la plaça de la Nova Estació amb el nom "U d'Octubre" que va ser malmesa el passat 2 d'octubre.
 

S'ha recol·locat la placa de rebateig de la plaça que va ser malmesa Foto: Marta Casas