Juanan Geraldes: «Volem formar part d'un govern progressista; no importa tant la posició que ocupem com el programa»

El cap de llista de Més Barcelona defensa la creació d'una Taula de Diàleg per resoldre la situació actual a Catalunya

Jordi Castillejo, Juanan Geraldes i Berta Ballester a Rubí
Jordi Castillejo, Juanan Geraldes i Berta Ballester a Rubí | Marta Casas
28 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 10:36h
"Estem fent aquesta mena d'actesper apropar gent, sobretot de l'Àrea Metropolitana, que s'hagi pogut sentir marginada per la política", va explicar Geraldes.

En general, la candidatura dona molta importància a l'eix "verd": "Som una candidatura verda, l'ecologisme no és un apartat del programa sinó que vehicula tot el programa, i ho relacionem amb el feminisme i la justícia social". Concretament, la candidatura recull propostes com la jornada laboral de 4 dies (o 32 hores), o que es pugui votar a partir dels 16 anys.

"Nosaltres no estem tant per competir amb ningú sinó per evitar l'abstenció", va dir Geraldes respecte a l'espai polític d'En Comú Podem, que va ser força crític amb el fet que Más País es presentés a la circumscripció de Barcelona.

"Tenim punts en comú en el programa perquè som forces progressistes, però el que ens diferencia és que nosaltres ja estem dient ara que farem tot el possible perquè hi hagi un govern progressista", va explicar, tot afegint que "no importa tant quina sigui la nostra posició sinó el programa". "Si tens un programa progressista però no hi ha un govern que l'apliqui, les propostes queden en paper mullat", va concloure Geraldes.

Respecte a la situació que s'està vivint a Catalunya, la solució que proposa Més Barcelona, i que defensa des de fa setmanes, és la creació d'una Taula de Diàleg que impliqui tots els actors polítics, socials i econòmics, per "marcar unes línies de treball que siguin compartides i de consensos".

A l'acte de presentació de la candidatura també hi van participar Berta Ballesteros, número 2 de Més Barcelona; i el rubinenc Jordi Castillejo, que ocupa el número 10 de la llista.