5 bombers del Parc de Rubí-Sant Cugat reben un reconeixement del Govern català

Els bombers van ser reconeguts amb Medalles d'Honor i distincions al Centre Cultural Municipal de Valls

Enguany s'han lliurat un total de 482 distincions al Cos de Bombers
Enguany s'han lliurat un total de 482 distincions al Cos de Bombers | Govern Català
Redacció
29 d'octubre del 2019
El Centre Cultural Municipal de Valls va acollir divendres l’acte de lliurament de les Medalles d’Honor i les distincions del Cos de Bombers, amb motiu de la festa patronal d’aquests professionals. Amb aquests guardons, atorgats pel Govern Català, es distingeix la trajectòria dels membres del Cos de Bombers en funció dels anys d’antiguitat en el servei i dels serveis realitzats. Enguany s’han lliurat un total de 482 distincions, excepcionalment corresponents als anys 2019 i 2018, ja que el 2018 no es van lliurar per l’aplicació de l’article 155.

D'entre tots, cinc bombers del Parc de Rubí – Sant Cugat han rebut el seu reconeixement, tot i que cap d'ells va acudir a recollir-lo. Els bombers Miquel Uroz Soria, Josep Carles Ruiz Cruz i Frances Xavier Miguel Castejón han estat distingits amb una medalla d'or per la seva veterania al cos, i Daniel Carme Barbero amb una medalla de bronze per la seva trajectòria de 20 anys d'experiència. Finalment, el cinquè reconegut del parc rubinenc ha estat Marcel·lí Bosch Muntal amb una medalla d'argent pels seus 25 anys com a voluntari. 

A banda de les diferents distincions, enguany s'ha fet un reconeixement especial amb medalles de felicitacions als membres del cos de Bombers de la Generalitat que van prendre part en les diverses actuacions desencadenades arran dels atemptats terroristes de l’agost de 2017. Per aquest motiu, han estat distingits 45 bombers de diferents parcs de la Regió d’Emergències de Tarragona i la Regió d’Emergències de Terres de l’Ebre.

L'acte va comptar amb l'assistència del president de la Generalitat, Quim Torra, el qual va agraír al Cos de Bombers que estigui "sempre al costat de les persones, d’aquells més vulnerables, que segur que sense la vostra tasca no se n’haurien sortit". També va aprofitar per felicitar al cos pel seu paper durant el referèndum de l’1-O: "vau ser on us corresponia, defensant el poble".