L'Hospital Parc Taulí completa «amb èxit» la primera intervenció de Neurocirurgia amb tecnologia 3D

Ho han fet en un pacient de 70 anys amb un tumor a la base del crani

Redacció
30 d'octubre del 2019
L’Hospital Parc Taulí de Sabadell ha practicat "amb èxit", tal com ha qualificat, la primera intervenció de Neurocirurgia amb tecnologia 3D en un pacient de 70 anys, afectat per un tumor de la base de crani, amb pèrdua de visió i amb una deformació ocular per comprensió del tumor.

L’operació ha consistit en una resecció tumoral i la reconstrucció posterior de la part nasal amb una placa de titani. S’ha desenvolupat amb imatges biodimensionals del TAC per fer la reconstrucció en 3D del tumor i de les estructures cranials que l’envolten, que han servit de guia per facilitar les diferents formes de la intervenció.


Ha participat un equip format per cirurgians, maxil·lofacials, neurocirurgians, otorinolaringòlegs i la col·laboració de l’equip de Laboratori de 3D. L'aposta per aquest tipus d'actuacions permet, com a avantatges, un estalvi de temps de quiròfan, preveure amb temps possibles complicacions i planificar el tipus de reconstrucció que es fa tot just en acabar la resecció del tumor. A més, també hi ha una recuperació postoperatòria més ràpida.

El Laboratori de 3D del Taulí fa tres anys que està en funcionament i ha portat un cap més de 160 intervencions quirúrgiques, de les cuines del 95% que han estat de cirurgia ortopèdica i traumatologia (COT).