La Comissió U d'Octubre convoca un «ple ciutadà» per debatre la moció de rebuig a la sentència

S'ha convocat coincidint amb el ple ordinari, on previsiblement la moció quedarà rebutjada

Redacció
30 d'octubre del 2019
La Comissió U d'Octubre, que engloba els partits i entitats sobiranistes de la ciutat - ERC, AUP, Junts per Rubí, Primàries Rubí, Òmnium, ANC i el CDR - ha convocat per dijous a la tarda un "ple ciutadà", coincidint amb la sessió del ple municipal corresponent al mes d'octubre.

El motiu de la convocatòria és el debat de la moció de rebuig a la sentència del procés i que demana l'amnistia dels presos polítics, que s'ha presentat als ajuntaments catalans a instàncies de l'AMI i l'ACM, i que es va aprovar al ple del Consell Comarcal. Poc després s'aprovava també a la Diputació de Barcelona.

A Rubí, l'aprovació o no de la moció dependrà dels vots de l'equip de govern. Els grups que la presenten - ERC i AUP - sumen 8 vots, mentre que Ciutadans té 3 vots - que seran contraris - i Veïns per Rubí, 1 - previsiblement, una abstenció. L'equip de govern, format pel PSC (10) i els Comuns (3) serà qui decidirà si la moció s'aprova o no: els Comuns s'han abstingut en la majoria de consistoris on s'ha presentat la moció, i el PSC majoritàriament hi ha votat en contra, tret d'algunes excepcions en què alguns regidors socialistes s'han abstingut o no han votat, com és el cas de Granollers, Figueres o el Consell Comarcal del Ripollès.

Per tal de mostrar el suport a aquesta moció, la Comissió U d'Octubre ha convocat la ciutadania a concentrar-se demà a la plaça de l'ajuntament a les 18h, i demanen que es portin espelmes i estris per fer soroll.