Rubí se suma a la declaració de Colònia per avançar en el benestar dels infants a les ciutats

Alcaldes i alcaldesses de ciutats amigues de la infància s’han trobat aquest dimarts a Barcelona en un acte organitzat per UNICEF

Els alcaldes i alcaldesses signants de la declaració
Els alcaldes i alcaldesses signants de la declaració | Unicef
Redacció
31 d'octubre del 2019
Cada dos anys, el Comitè Espanyol d'Unicef reconeix públicament amb el segell de Ciutat Amiga de la Infància aquells municipis que aposten pels drets dels nens i nenes, complint els principis de la Convenció sobre els Drets dels Infants. Rubí és una d'elles, que ostenta el títol de Ciutat Amiga de la Infància des de l’octubre de 2016.

L'acte ha tingut lloc al Palau Macaya de Barcelona aquest dimarts i ha reunit a 18 alcaldes i alcaldesses les ciutats amigues de la infància amb l'objectiu de signar la Declaració de Colònia per Unicef. Es tracta d'un text que reconeix la vigència dels principis de la Convenció coincidint amb el seu 30è aniversari i situa les ciutats a l’espai central de la promoció dels drets de la infància i l’adolescència. 

Els i les edils signants, entre ells l'alcaldessa de Rubí Ana María Martínez, constaten que la Convenció sobre els Drets del Nen i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) van de la mà i que els drets de la infància i adolescència no poden complir-se sense l’èxit de la implementació dels ODS. Així doncs, alcaldes i alcaldesses es comprometen a demostrar resultats concrets, sostenibles i quantificables, a promoure la participació significativa dels infants i a eliminar la discriminació contra nens, nenes i joves en totes les seves polítiques i accions.

El document també defineix cinc objectius: tots els nens i nenes han de ser valorats, respectats i tractats de manera justa; tots els nens i nenes tenen veu, necessitats i prioritats que es tenen en compte a l’hora de prendre decisions; tots els nens i nenes tenen accés a serveis bàsics de qualitat; tots els nens i nenes viuen en un entorn segur, protegit i net i tots els nens i nenes tenen l’oportunitat de gaudir de la vida familiar, el joc i l’oci.

La trobada ha comptat amb una ponència de Lucía Losoviz, responsable de Polítiques locals d’infància i Participació d’UNICEF Comitè Espanyol, que ha fet reflexionar als assistents sobre l'ús d'indicadors per obtenir millores resultats. A més, els alcaldes i alcaldesses han repassat les bases de la propera convocatòria per obtenir el segell de ciutat amiga de la infància amb Roger Garcia.