Martina Closa, la «Greta Thunberg» de Rubí, dona idees per aturar l'escalfament global

Durant la xerrada va sorgir la proposta de crear un grup de suport al moviment Fridays for Future a la nostra ciutat

Martina Closa impulsa el moviment Fridays for Future a Rubí
Martina Closa impulsa el moviment Fridays for Future a Rubí | J.A. Montoya
Redacció
31 d'octubre del 2019
El passat divendres, la llibreria Lectors al tren! va acollir una xerrada molt especial, a càrrec d'una nena de només 11 anys que va fascinar tots els assistents explicant el moviment de la vaga pel clima en el qual està interessada.

Martina Closa va explicar que s'havia interessat en aquest moviment, Fridays for future, després de conèixer i seguir la trajectòria de l'adolescent sueca Greta Thunberg, la impulsora de la iniciativa que ja és coneguda arreu del planeta i ha aconseguit implicar milers de joves - i no tan joves.

Algunes de les idees que va explicar la Martina durant la xerrada són la reducció del consum de plàstics, la compra a granel, reciclar els residus de manera correcta... en definitiva, mesures quotidianes que cadascú pot fer de manera individual i però que són per un benefici col·lectiu.

A més, durant la xerrada va recomanar una selecció de llibres per a totes les edats, que ajudaran a saber més sobre el canvi climàtic i l'escalfament global.

Impuls al moviment Fridays for future a Rubí

A la xerrada de la Martina Closa hi van assistir persones de totes les edats, inclosa una altra noia de Rubí, una mica més gran que la Martina, i que pertany al grup de suport al Fridays for future de Sant Cugat.

Així, i veient l'interès de les persones assistents, va sorgir la proposta de crear una comissió a Rubí del moviment Fridays for future, que podria veure la llum ben aviat.