El ple de Rubí tomba la moció de rebuig a la sentència

El "ple ciutadà" vota a favor per unanimitat, i esclata una sorollosa protesta a les portes de l'ajuntament | Un cop votada la moció, els assistents han fet diverses propostes per continuar la mobilització contra la sentència a Rubí

Redacció
31 d'octubre del 2019
Actualitzat el 04 de novembre a les 9:32h
El ple ciutadà rebutja la sentència de l'1-O
El ple ciutadà rebutja la sentència de l'1-O | Marta Casas
Cap sorpresa al ple municipal de Rubí d'aquesta tarda, on es debatia la moció de rebuig a la sentència dels líders independentistes presos i en demanava l'amnistia. Tal com es preveia, el PSC ha votat en contra, igual que Cs; mentre que En Comú Podem s'ha abstingut, així com Veïns per Rubí.

La concentració ciutadana convocada a fora, que ha aplegat més d'un centenar de persones cap a les 18h, ha realitzat un "ple alternatiu" en el qual s'ha llegit el text de la moció i tots els presents hi han donat el seu suport.

Mentre es feia la votació de la moció, el ple ciutadà ha fet una sorollosa protesta com a mostra de rebuig a la votació negativa per part del PSC, a qui han titllat de "carcellers"; i també a la postura dels Comuns.

Pel què fa als grups que han presentat suport, ERC i AUP, els seus representants han sortit del Ple un cop ha acabat la votació, i els portaveus han agraït el suport popular a tots els assistents. També ho ha fet el president de Junts per Rubí, Josep Puigventós; i Albert Sorrosal, portaveu de Primàries Rubí, que ha estat l'encarregat de conduïr l'acte ciutadà convocat per mostrar el suport a la moció de la sentència.

En acabat, els assistents han pogut fer diverses propostes per continuar les mobilitzacions. Una d'elles, la crida d'Òmnium a realitzar les autoinculpacions als Jutjats de Rubí, el proper dia 7 de novembre de 10h a 12h; i l'altra, la proposta del Tsunami Democràtic per organitzar activitats de reflexió i protesta pel dia 9 de novembre, durant la jornada de reflexió.

A més de donar suport a aquestes dues accions, els ciutadans han aprovat realitzar diverses accions: impulsar el Consell Local de la República Catalana a Rubí, treballar per barris per estendre la informació i promoure la mobilització, dur a terme una acció de protesta durant la festa de Sant Galderic, demanar a les entitats sobiranistes - ANC i Òmnium - que organitzin cursos de no-violència a Rubí, entre d'altres.