En Comú Podem promet abordar la problemàtica dels preus abusius del lloguer i els fons voltor

El candidat a les eleccions espanyoles visitar Rubí en el seu primer acte de campanya | Ànnia Garcia, Tinenta d'Alcaldia d'Habitatge, reclama un govern amb "empenta" per tirar endavant la legislació de la regulació dels preus

Jaume Asens, Aina Vidal i Ànnia Garcia amb els membres del Sindicat del Lloguer de Rubí
Jaume Asens, Aina Vidal i Ànnia Garcia amb els membres del Sindicat del Lloguer de Rubí | Marta Casas
04 de novembre del 2019
Actualitzat a les 9:53h
El candidat d'En Comú Podem, Jaume Asens, va visitar el passat divendres la ciutat de Rubí en un acte inicial de campanya electoral, aprofitant l'avinentesa per reunir-se amb membres del Sindicat del Lloguer de Rubí que porten un cas d'uns veïns afectats per un fons voltor. A la trobada el van acompanyar la número dos de la candidatura, Aina Vidal; i la portaveu d'En Comú Podem a Rubí i Tinenta d'Alcaldia d'Habitatge, Ànnia Garcia.

Asens va prometre que "plantaria cara als fons voltor, davant de les renúncies del PSOE", a qui va acusar d'haver-se "resignat" i haver "abandonat" la lluita pel dret a l'habitatge. Paraules molt dures del candidat, que va retreure als socialistes que hagin construït "una pista d'aterratge" per als especuladors, que considera que actuen "amb impunitat, contribuint així a l'increment de la bombolla immobiliària".

"El lema del PSOE, en comptes d'Ahora sí hauria de ser Ahora no; i en lloc d'Ahora España haurien de dir Ahora fondos buitre", va ironitzar Jaume Asens.

En aquest sentit, la proposta d'En Comú Podem passa per obligar als fons voltor a pagar impostos perquè "no s'enriqueixin a costa dels drets dels ciutadans"; que la regulació de preus dels lloguer sigui competència dels ajuntaments. Asens va recordar que durant la negociació dels pressupostos amb el PSOE van aconseguir un principi d'acord per incloure la regulació del preu dels lloguers, però finalment es va acabar retirant.

48 famílies de Rubí, davant d'un augment "inassumible" del preu del lloguer

La visita d'Asens i Vidal a Rubí va servir perquè coneguessin de primera mà el cas de 48 famílies de Rubí que viuen en tres blocs que són actualment propietat del fons voltor Optimum, i que han vist com se'ls demanava un increment del preu del lloguer que Aina Vidal va qualificar com a "inassumible".

Va explicar l'exemple d'una veïna que cobra 600€ al mes i fins ara en pagava 350 de lloguer, i el fons voltor li'n demana ara 850. "Els fons voltor fan fora els veïns de casa seva", va lamentar Vidal, que també va retreure que "mentre Pedro Sánchez es reuneix amb Blackstone, nosaltres serem al costat dels veïns".

Per la seva banda, Ànnia García va remarcar que a Rubí no existeixen "polítiques que considerin l'habitatge com un dret; i això és especialment dramàtic a la nostra ciutat, on tenim una renda mitjana més baixa que la de la comarca i on tenim una problemàtica d'accés a l'habitatge molt notable", va explicar.

García va reclamar polítiques estatals d'habitatge que acompanyin els ajuntaments per tal de poder regular els preus del lloguer, "un canvi de paradigma que entengui l'habitatge com un dret i garantint el seu accés a tothom" que permetrà acabar amb situacions com aquesta.

Per això, la Tinenta d'Alcaldia d'Habitatge de Rubí considera que és necessari un govern de l'Estat que tingui "suficient força i suficient empenta" com per poder tirar endavant aquesta legislació.