«Xarxa Social per a les Famílies amb Diversitat Funcional», la proposta més votada dels pressupostos participatius 2020

Un total de cinc propostes de la ciutadania es podran dur a terme amb els 250.000€ destinats a aquest procés participatiu

Finalitza el procés dels Pressupostos Participatius 2020
Finalitza el procés dels Pressupostos Participatius 2020 | Ajuntament de Rubí
04 de novembre del 2019
Actualitzat a les 14:49h
Durant el mes d'octubre, tota la ciutadania de Rubí ha pogut votar les millors propostes del procés de Pressupostos Participatius de l'any 2020, que tenen una dotació econòmica de 250.000€, a banda dels 50.000€ que es reserven per a les propostes decidides en el marc del Consell dels Infants de Rubí.

La votació a través de la plataforma Rubí Participa ha estat la darrera de sis fases que es van iniciar el mes d'abril. Al llarg de tot el procés, es van recollir un total de 59 propostes ciutadanes, que van ser analitzades des d’un punt de vista tècnic i econòmic i es van descartar aquelles que no encaixaven en el concepte d’inversió o bé superaven el topall econòmic. Finalment van quedar aprovades 19 propostes. 

D'aquestes propostes finalistes, la més votada ha estat la Xarxa Social per a les Famílies de Rubí amb Diversitat Funcional, amb un total de 83 vots. La proposta, que té un cost de 55.000€, consisteix en crear una Aplicació Mòbil (App), que permeti reforçar les relacions socials entre les famílies amb Diversitat Funcional i oferir-los una forma senzilla i segura de comunicar-se i expressar les seves necessitats o preocupacions, perquè puguin ser ateses per altres persones, professionals, organismes o col·lectius vinculats a la Diversitat Funcional.

En segon lloc, la més votada ha estat la d'incorporar més arbrat al parc Rivo Rubeo, davant l'escola Rivo Rubeo perquè hi hagi més ombra. Aquesta té un cost de 18.000€ i ha obtingut 77 suports, seguida dels 72 vots per la proposta de millorar els jocs infantils i esportius i les zones verdes del parc de Ca n'Alzamora, amb 125.000€.

La quarta proposta que entra dins del pressupost destinat a aquest porcés és la de fer una prova pilot per a lluitar contra el mosquit tigre instal·lant trampes per a aquests dípters per valorar el seu nivell de funcionament real. La proposta, que té un cost de 5.000€, ha obtingut 65 vots.

Les quatre propostes amb més vots sumen 203.000€. Per tal d'ajustar el pressupost establert per aquest procés, s’ha incorporat la proposta de millora dels equips de l'Escola Municipal de Música, amb una dotació econòmica de 36.300 euros i que ha sumat 27 vots. D'aquesta manera, s'invertirà un total de 239.300€ per dur a terme les cinc propostes dels rubinencs i rubinenques.

Al web de Rubí Participa podeu consultar totes les propostes que ha pogut votar la ciutadania.