Joan Mena: «Rubí és exemple que un govern entre socialistes i comuns és possible»

El número 5 d'En Comú Podem visita Rubí en el marc de la celebració de la primera assemblea de coalició entre Catalunya en Comú i Podem a la ciutat

Andrés Medrano, Joan Mena, Pau Navarro i Ànnia Garcia a la primera assemblea de coalició
Andrés Medrano, Joan Mena, Pau Navarro i Ànnia Garcia a la primera assemblea de coalició | Marta Casas
05 de novembre del 2019
Actualitzat a les 9:51h
Aquest dilluns, En Comú Podem Rubí ha celebrat la seva primera assemblea de coalició, que ha comptat amb l'assistència d'una quarantena de militants de les dues formacions - Catalunya en Comú i Podem.

La portaveu d'En Comú Podem a Rubí i Segona Tinenta d'Alcaldia, Ànnia Garcia, va donar la benvinguda a l'assemblea, que com va explicar, "teníem programada des de fa setmanes i ens ha coincidit amb la campanya electoral". Per aquest motiu van convidar, també, el número 5 de la llista d'En Comú Podem a les eleccions generals del proper 10 de novembre, Joan Mena.

"Creiem que la nostra feina com a coalició està funcionant: estem fent feina, l'estem fent bé - tot i que ja ens posarem la nota més endavant - i creiem que era important iniciar la tasca de permetre la fiscalització per part de les nostres organitzacions", va explicar Garcia.

Per la seva banda, Joan Mena va situar algunes de les qüestions que seran importants per a la candidatura de cara al proper diumenge.

Mena va ser molt explícit en la seva valoració sobre la tasca d'En Comú Podem a Rubí: "Fer les coses ben fetes al final dona un bon resultat". En el cas de Rubí, a més, amb la recent entrada al govern dels tres regidors de la formació, "és un bon missatge per al Partit Socialista per demostrar que és possible governar amb la gent d'En Comú Podem, amb l'espai del canvi, com ja ha passat a l'ajuntament de Barcelona o a sis comunitats autònomes de l'estat espanyol".

Respecte a les eleccions, Joan Mena n'atribueix la repetició de manera exclusiva a Pedro Sánchez: "S'hi ha entestat, ha volgut anar a una repetició electoral i ara el perill imminent que tenim és que el Partit Socialista vulgui continuar intentant atraure el PP o Ciutadans", va lamentar. Això, segons Mena, podria donar peu a una gran coalició que utilitzaria Catalunya com a excusa per a unir-se i "perjudicaria els interessos de les classes populars".

En canvi, l'espai d'En Comú Podem defensa la garantia de fer polítiques d'esquerres, de parlar de pensions, d'educació i sanitat pública, la derogació de la llei mordassa o les reformes laborals o la regulació dels lloguers. I, concretament, per a Catalunya proposen "un diàleg sencer, no demanar diàleg per una banda i atiar la unilateralitat per l'altra; sinó un diàleg en què la ciutadania, a través de la representació de les seves forces polítiques, acabi decidint quin és l'acord que tenim en el conjunt de l'Estat", va concloure Mena.

El número 5 de la llista no va voler especular amb els resultats, però sí que va desitjar que la seva formació aconseguís un bon resultat perquè "si En Comú Podem i Unidas Podemos està forta el 10 de novembre, també estaran forts els drets dels treballadors i les treballadores de tot el país i l'aposta pel diàleg". L'entrada a govern o el suport des de fora, segons Mena, dependrà de la força que tingui cadascú. "Ha de ser Pedro Sánchez qui esculli si vol que l'estabilitat li doni el senyor Casado o el senyor Rivera o li donem la gent d'Unidas Podemos i d'En Comú Podem".