Ester Capella: «Van preferir unes altres eleccions que no dependre dels que treballem pel diàleg»

La consellera de Justícia demana "gestos" als partits que governin si volen la seva abstenció de nou

L'acte d'ERC a Rubí ha aplegat més d'una cinquantena de persones
L'acte d'ERC a Rubí ha aplegat més d'una cinquantena de persones | Marta Casas
05 de novembre del 2019
Actualitzat a les 11:06h
ERC va celebrar ahir a la tarda un acte de campanya electoral, que va comptar amb la participació de la Senadora i actual consellera de Justícia, Ester Capella, i que va aplegar a la Sala Noble de l'Ateneu prop d'una cinquantena de persones.

Capella va demanar el vot "perquè si ERC és forta, serem capaços de plantar cara a la repressió, a l’Estat i reclamar i que entenguin que la governabilitat a l’estat espanyol depèn d’una solució política per Catalunya". Pedro Sánchez tampoc dependrà d’aquesta gran coalició de dretes i del soci que sembla buscar desesperadament, Cs.

"Hi va haver una oportunitat per formar un govern progressista, i vam donar la nostra abstenció perquè sabíem que era la millor opció per iniciar un diàleg sincer amb l’estat i buscar una solució política per Catalunya", va explicar Capella, que considera que "van preferir anar a unes altres eleccions perquè no volen dependre dels que treballem per fer possible el diàleg". Un diàleg que significa "amnistia, negociació i referèndum", va aclarir la consellera.

ERC es presenta en contraposició a aquelles forces que "han pensat més en el partidisme i en la possibilitat que les eleccions els anessin millor que no pas en solucionar els problemes de la gent". 

Respecte al post-10N, Capella va demanar "gestos" per tal de guanyar-se la confiança dels catalans i, per tant, la possibilitat de mantenir l’abstenció en cas que es donin uns resultats similars a les eleccions del 28 d’abril. "Cal que recordem que Sánchez va poder ser president gràcies a una moció de censura en què ERC va apostar per la possiblitat d’un canvi en el govern", va afegir, reclamant a Sànchez que sigui capaç de negociar i dialogar amb tothom si no té la majoria absoluta.

Entre d’altres, els gestos que farien que ERC tornés a abstenir-se a la investidura si fos necessari passarien per la derogació de la reforma laboral i la llei mordassa o la protecció dels drets que queden "en entredit" després de la sentència de l’1-O, va detallar Ester Capella; a més de la demanda d’un referèndum d’autodeterminació a Catalunya per resoldre el seu futur.