L'Ajuntament preveu que les obres de rehabilitació del col·lector de Can Xercavins s'executin el 2020

El Consell d'Administració de l'ACA va aprovar el passat 28 d'octubre el conveni, que es preveu que es pugui signar abans que finalitzi l'any 2019

Imatge de Can Xercavins
Imatge de Can Xercavins | Ajuntament de Rubí
Redacció
05 de novembre del 2019

Segons ha informat l'Ajuntament de Rubí a RubiTV.cat, es va encarregar la redacció del Projecte de rehabilitació i millora del col·lector en alta de Can Xercavins i del sistema de sanejament de Rubí, el desembre de 2016, i amb un pressupost de 2.065.313,89€ (IVA exclòs) que serien finançats per l'ACA, tal com es va establir en el conveni signat el febrer de 2018.

El projecte preveia una actuació sobre un tram de 5km del col·lector, i un canvi de traçat d'1km, proper a l'entorn de la masia de Can Xercavins, a més de la instal·lació d'una nova xarxa en un emplaçament accessible. En els 4km restants, es preveu la rehabilitació interior amb màniga.

El conveni signat amb l'ACA, segons explica l'Ajuntament, no incloïa el finançament de l'IVA, i és per això que es va negociar un nou conveni, en el qual s'estableix que és l'Agència qui es responsabilitzarà de l'execució de les obres de rehabilitació del col·lector, mentre que l'Ajuntament s'encarregaria del Projecte de Taxació Conjunta d'Expropiació del col·lector en alta de Can Xercavins del municipi de Rubí, és a dir, de les expropiacions necessàries per tal de poder dur a terme el projecte complet de rehabilitació.

Aquest conveni va ser aprovat pel Consell d'Administració de l'ACA el passat 28 d'octubre, tal com va el seu director, Lluís Ridao, i actualment s'està duent a terme la tramitació perquè pugui estar signat a finals de 2019. Les expropiacions esmentades anteriorment s'estan practicant, i es preveu que la Generalitat executi les obres al llarg de 2020.