EUiA dona llibertat de vot als seus afiliats aquest 10N

La formació creu que s'obre un nou cicle polític que haurà d'estar marcat per l'exigència de "Llibertat, Amnistia i Dret a l'Autodeterminació"

Redacció
06 de novembre del 2019
Esquerra Unida i Alternativa va celebrar el passat 15 d'octubre el seu Consell Nacional, en què l'afiliació va analitzar i discutir sobre la situació actual i les mobilitzacions a Catalunya i altres indrets de l'estat, així com les perspectives electorals i el vot el 10 de novembre.

La direcció nacional va analitzar la sentència del Tribunal Suprem, que qualifica de "venjativa, injusta i anti-democràtica", i considera que "marca l'inici d'un nou cicle polític i de mobilitzacions que estarà marcat per l'exigència de Llibertat, Amnistia i Dret a l'Autodeterminació", explica la formació en un comunicat, en què també manifesta la necessitat de la "màxima unitat i aliança democràtica" entre els sectors independentista i sobiranista.

L'anàlisi que fa EUiA sobre els esdeveniments dels darrers dies i les conseqüències de la sentència és que "no es pot ser neutral davant de la constant vulneració de drets, la degradació fins a límits insospitables del denominat 'Estat de dret' i la voluntat de l'estat d'utilitzar tots els mitjans repressius - tant judicials com policials - com hem vist en les detencions de membres dels CDR, i les detencions i abusos arbitraris contra joves en les mobilitzacions contra la sentència". "Aquesta és la resposta del Règim del 78 a les mobilitzacions populars", continua el comunicat, realitzar "nous muntatges per incriminar el conjunt del moviment, i negar a Catalunya i altres pobles el dret a decidir lliurement el seu futur".

EUiA referma el seu "compromís republicà", cosa que els situa al costat de les forces que defensen l'exercici del dret a decidir i que són "condemnats a presó amb penes que serien impensables en la majoria de països democràtics".

EUiA dona llibertat de vot als seus afiliats a les eleccions del 10 de novembre
 
Respecte a la convocatòria electoral d'aquest diumenge, EUiA considera que és l'expressió del "fracàs" d'una possibilitat de tenir un govern progressista i "reflex que el PSOE volia un govern en solitari, i en cap cas de coalició; hegemònic per pactar polítiques de fons amb Cs o PP i amb el vist-i-plau de l'IBEX35", i que en cap cas podia oferir una solució política al conflicte entre Catalunya i l'estat espanyol.

En el marc d'una "profunda crisi estructural del règim del 78", que no és "ni sostenible ni reformable", EUiA se situa al costat dels moviments que busquen alternatives en el terreny social, com els pensionistes, el moviment feminista, contra el canvi climàtic; amb la gent acampada a la plaça Universitat de Barcelona i a favor del dret a decidir.

A més, acusen la direcció de Catalunya en Comú de "falta de voluntat política" per acordar una nova coalició, i d'excloure EUiA d'aquesta, constatant així "la deriva de menyspreu a la pluralitat, participació i representació de l'actuali direcció".

És per aquest motiu que EUiA no se sent correponsable i no dona suport a la candidatura d'En Comú Podem, com sí que va fer el 28 d'abril, i dona llibertat de vot als seus afiliats, però recomanant el vot per les candidatures "d'esquerres i republicanes, alternatives contràries al règim del 78 i que facin un tot de les lluites pels drets socials i nacionals, que defensin les llibertats democràtiques i reclamin l'amnistia i la llibertat de tots els presos polítics i els detinguts".

La secció local celebra una assemblea oberta aquest divendres

Pel què fa a Rubí, la secció local d'EUiA celebrarà una assemblea aquest divendres, a les 18.30h de la tarda, al CRAC. La formació recorda que totes les seves assemblees són de caràcter obert i conviden tothom qui ho vulgui a participar-hi.