SKATE

Nou circuit a l'Skatepark de Can Sant Joan

Els treballs, que s'allargaran fins a finals del mes de febrer, responen a una demanda de La Skatebording Rubí

per Redacció , 6 de novembre de 2019 a les 19:00 |
L'Skatepark Can Sant Joan reuneix a molts joves de la ciutat | Localpres
Aquesta informació es va publicar originalment el 6 de novembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Actualment, Rubí compta amb un skatepark que dona servei de manera correcta a la comunitat d’skaters de la ciutat, però que ha quedat petit a causa de la creixent demanda per part dels patinadors i patinadores locals. Per aquest motiu, i com a resposta a la demanda de La Skatebording Rubí, la setmana vinent començaran les obres de creació d'un nou circut just al costat de la pista de l'skatepark de Can Sant Joan.

El projecte preveu conservar l’skatepark existent, fent-hi alguna actuació de manteniment; dissenyar un nou circuit en el qual sigui possible la pràctica d’aquesta modalitat esportiva per a diferents nivells i apte també per a celebrar-hi tornejos o altres esdeveniments similars; i projectar aquesta instal·lació com un espai públic de la ciutat, en la qual es crearan espais d’estada inclusius perquè persones alienes a la pràctica de l’skate puguin gaudir d’aquest equipament.


Els treballs, que s’inclouen al Pla d’inversions financerament sostenibles (PIFS), consistiran a enderrocar el paviment existent, adequar el terreny, realitzar els elements de l’skatepark (quarter-pipes, rampes, hubbas, hip, baranes inclinades, manuals i ledges, rails, escales amb rail i bowls) i pavimentar la zona patinable, entre d’altres. Amb el nou circuit, es busca defugir la idea d’skatepark com a instal·lació de formigó aliena al seu entorn. Per això s’habilitaran recorreguts per patinar en convivència amb els espais verds i les zones d’estada pensada pel públic.

El nou skatepark tindrà dos accessos des de la vorera, que es caracteritzaran pel canvi de material del paviment. El nou skatepark aprofita la suau pendent del terreny en el qual s’instal·la i, mitjançant un recorregut en ziga-zaga, es permetrà generar impulsos als patinadors en punts estratègics. El circuit es composarà de quatre línies diferenciades, amb diferents nivells d’exigència en la pràctica de l’skate.


Les obres les durà a terme l’empresa Roig i Fills Associats, S.A. per un import de 289.190 euros. El termini d’execució d’aquests treballs és d’unes 16 setmanes. Durant la major part d’aquest temps, es podrà seguir fent ús de l’skatepark actual, només es limitarà l’accés mentre es facin les tasques de reparació de la instal·lació existent.


 

Participació