Una vintena de persones reben el certificat d'acollida

Els regidors de Ciutadania, Pau Navarro i Ma Carmen Cebrián: "Rubí ha estat, és i serà sempre ciutat d'acollida"

Una vintena de persones reben el certificat d'acollida a Rubí
Una vintena de persones reben el certificat d'acollida a Rubí | Localpres
07 de novembre del 2019
Actualitzat a les 11:43h
Rubí compta amb vint-i-dos nous veïns i veïnes d'origen estranger que compten amb el certificat d'acollida, és a dir, que han completat un circuit formatiu sobre competències lingüístiques, culturals i laborals en el darrer any o dos anys.

El certificat l'atorga la Generalitat, però la gestió i l'execució és a càrrec de l'ajuntament de Rubí. Per obtenir-lo, les persones nouvingudes han de completar un curs de 90 hores de competències lingüístiques bàsiques en català i castellà; una formació de 15 hores sobre coneixements laborals; i un darrer curs, també de 15 hores, sobre coneixements de la societat catalana i el seu marc jurídic.

"Agraïm l'esforç de totes aquestes persones per mantenir-se ferms i aconseguir arribar fins aquí", va explicar Pau Navarro. "Rubí ha estat, és i serà sempre una ciutat d'acollida, ho porta al seu ADN", assegurava Navarro, que va agrair, també, el fet que aquests veïns i veïnes hagin decidit que "Rubí sigui casa vostra".

Aquesta formació ajuda a totes aquestes persones a integrar-se socialment i laboral, i també pot facilitar la regularització de la seva situació legal.
 

Ma Carmen Cebrián entrega un dels certificats d'acollida Foto: Marta Casas


Preguntada per la polèmica que es va viure al mes de maig entorn a la futurible instal·lació d'un centre de menors estrangers no acompanyats a la ciutat, la regidora del Servei d'Acció Comunitària, Ma Carmen Cebrián, va defensar que "els certificats refermen que Rubí és una ciutat d'acollida. Portem molts anys treballant, no només des de 2016 - any en què es van començar els circuits de formació per a nouvinguts - sinó abans; el Servei d'Acollida va néixer el 2016 per donar estabilitat a tota la feina que ja s'estava fent des de l'Àrea de Serveis a les Persones".

Cebrián també va aclarir que els menors estrangers no acompanyats també podrien entrar en aquest circuit a partir dels 16 anys, ja que abans haurien d'estar escolaritzats.