Llarga cua als jutjats de Rubí per autoinculpar-se per l'1-O

Tot i que més de 100 persones han assistit a la crida d'Òmnium Cultural, només 35 han pogut entregar el document al jutjat de guàrdia

Més de 100 persones han passat al llarg del matí pels jutjats de Rubí
Més de 100 persones han passat al llarg del matí pels jutjats de Rubí | Carla Serra
07 de novembre del 2019
Òmnium Cultural ha organitzat aquest dijous una jornada d'autoinculpació massiva com a resposta a la sentència del judici del procés català i en defensa dels drets i les llibertats. Els jutjats de Rubí (plaça de Pere Esmendia) s'han omplert davant la gran afluència de persones que s'ha acostat aquest matí a l'edifici judicial per presentar la seva instància d'inculpació per haver votat i participat a l'1-O.

A més de les desenes de rubinencs que han volgut mostrar el seu descontentament també s'hi han afegit ciutadans de Sant Cugat del Vallès i de Castellbisbal, convocats per l'entitat local d'aquests municipis.

El president d'Òminum Rubí, Martí Pujol, ha explicat que l'autoinculpació "és una mostra més de la voluntat d'una bona part del poble de Catalunya que reclama el dret a votar i a decidir el seu futur". 

Pujol ha recordat que aquesta acció s'ha fet moltes altres vegades al llarg de la història a l'estat espanyol, ja que és un dret dels ciutadans. Tot i això, ha dit que "no podem preveure la decisió del poder judicial, veient tot el que ha passat al llarg del procés català", però ha assegurat que en el cas que l'autoinculpació tingui alguna conseqüència legal o penal, "aquestes persones tindran tot el suport d'Òmnium Cultural perquè no quedin desateses".

Tot i que al llarg del matí han fet cua més d'un centenar de persones als jutjats de Rubí, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha anunciat que sols es gestionen 25 escrits per dia perquè els jutjats de guàrdia d'arreu del país puguin resoldre totes les tasques. Finalment han pogut fer entrega de la seva autoinculpació 35 persones.

Martí Pujol ha lamentat aquesta limitació però recorda que aquesta acció es pot fer cada dia al jutjat de guàrdia i, per tant, anima a totes aquelles persones que no han pogut entrar a l'edifici per autoinculpar-se a què ho facin un altre dia.
 

Òmnium Cultural ha plantat una carpa davant dels jutjats per poder omplir el document d'autoinculpació Foto: Carla Serra