Diari de campanya

Els partits difonen els seus missatges en formats diversos, alguns amb més intensitat que d'altres

Redacció
07 de novembre del 2019
Actualitzat el 08 de novembre a les 15:30h
Dijous a la nit va arrencar la campanya electoral per a les eleccions del 10-N, que tindrà una durada més curta - només una setmana - a causa de la repetició electoral. Els partits van realitzar les primeres encartellades entre dijous i divendres, realitzaran paradetes informatives i pocs actes electorals.

El PSC no farà cap acte de campanya, però farà parades informatives dijous i divendres
 

El PSC arrenca la campanya davant del Mercat Municipal, com és habitual Foto: PSC Rubí


El PSC és una de les forces que va sortir a penjar els primers cartells dijous, al lloc on habitualment inicia les seves campanyes electorals, davant del Mercat municipal.

El guanyador de les darreres eleccions al Congrés a Rubí no preveu cap acte electoral però sí que ha comunicat que dijous i divendres a la tarda organitzaran carpes informatives pels carrers de la ciutat: dijous, de 16h a 19.30h a l'avinguda Barcelona (davant de cal Gori) i divendres, de 16h a 18h a la Plaça Catalunya.

En Comú Podem Rubí, el partit amb més accions de campanya previstes
 

Joan Mena, present a la primera assemblea de coalició d'En Comú Podem a Rubí Foto: Marta Casas


Després de penjar els primers cartells a Sant Jordi Park, el divendres al migdia el candidat d'En Comú Podem, Jaume Asens, i la número 2; Aina Vidal, van visitar la ciutat de Rubí per anunciar un dels seus punts clau de la campanya, l'accés a l'habitatge i la lluita contra l'especulació dels fons voltor.

Ahir a la tarda, en el marc de la primera assemblea de coalició a la ciutat, En Comú Podem va convidar el número 5 de la candidatura, Joan Mena, que va afirmar que "Rubí és l'exemple que un govern entre socialistes i comuns és possible".

De cara als propers dies, han programat diversos punts de repartiment de material (dimecres de 10h a 12h davant del CAP Mútua Terrassa, i dijous de 10h a 12h cal CAP Anton Borja).

El divendres a la tarda, de 18h a 20h, els Comuns instal·laran una carpa informativa a la plaça del Doctor Pearson, en què aprofitaran les darreres hores de campanya abans de la jornada de reflexió per enviar els darrers missatges a la població. En aquesta carpa, comptaran amb la presència de tres membres de la llista: Josep Vendrell, Mercè Gómez i Carles Rodríguez.

Ester Capella acusa els partits que podien fer possible un "govern progressista" de "no voler dependre dels que treballem pel diàleg"
 

Ester Capella demana el vot per ERC a Rubí Foto: Marta Casas


Diversos militants d'ERC van encarregar-se de penjar els cartells electorals als fanals corresponents al llarg de divendres, 1 de novembre.

Dilluns, la consellera de Justícia, Ester Capella, va fer l'únic acte de campanya que havia programat ERC, on va demanar el vot per ERC i va acusar els partits que van tenir la possibilitat de formar govern - recordant que la seva formació es va abstenir per tal de permetre-ho - de "no voler dependre dels què treballem per fer possible el diàleg".

Els republicans instal·laran una parada informativa a la plaça Pere Esmendia el dimecres 6 i el divendres 8 entre les 17h i les 20.30h aproximadament.

Junts per Catalunya convida la consellera Meritxell Budó i la número 2 al Senat, Meritxell Lluís
 

Meritxell Budó demana el vot per JxC a Rubí Foto: Cedida



La Consellera de Presidència i portaveu del govern de la Generalitat de Catalunya, Meritxell Budó, ha protagonitzat l'acte de campanya de Junts per Catalunya aquest migdia a Rubí: primer ha fet una passejada pel Mercat Municipal, i en l'atenció als mitjans ha afirmat que "la repressió que estan aplicant a Catalunya també la patiran la resta de ciutadans de l'estat espanyol".

Tot seguit, diversos associats, presidents locals i associats de la comarca han dinat plegats, i els ha acompanyat Meritxell Lluís, número 2 pel Senat i esposa de Josep Rull.

La CUP organitza diverses encartellades i crida a participar als actes nacionals organitzats al Vallès Occidental
 

Militants i simpatitzants de la CUP van iniciar la campanya amb l'encartellada de dijous davant dels jutjats Foto: CUP Rubí


Finalment, la CUP de Rubí va fer també la penjada de cartells dijous al vespre, i al llarg de la setmana organitzaran diverses encartellades per la ciutat, a càrrec dels militants i simpatitzants del partit a Rubí.

Pel què fa a actes de campanya, dos d'ells són al Vallès Occidental - dilluns a les 19h a la plaça Vella de Terrassa, i divendres 8, a les 20h a la plaça de les Dones del Tèxtil a Sabadell -, amb la qual cosa la CUP anima la ciutadania de Rubí a assistir-hi.

Ahir, a més, la CUP va anunciar que no enviaria propaganda electoral als domicilis amb l'objectiu de reduir al màxim les despeses de campanya.

Ciutadans, PP i Vox no han fet campanya a Rubí

Ciutadans, PP i Vox no han fet cap acte de campanya a Rubí, ni tampoc han fet paradetes ni carpes informatives.

El cap de llista del PP a Rubí, però, sí que ha llençat un missatge de campanya electoral a través d'un article d'opinió: Ley, plan y unión.

EUiA dona llibertat de vot als seus afiliats

En el Consell Nacional celebrat el passat 15 d'octubre, la direcció d'EUiA va decidir donar llibertat de vot als seus afiliats i afiliades de cara a les eleccions espanyoles d'aquest diumenge.

La secció local, per la seva banda, celebrarà una assemblea oberta aquest divendres, 8 de novembre, a les 18.30h al CRAC.

Más País no preveu cap acte, però els simpatitzant s'encarreguen de difondre el missatge a través d'encartellades
 

Jordi Castillejo, Juanan Geraldes i Berta Ballesteros a Rubí Foto: Marta Casas


Per la seva banda, Más País va celebrar un acte de petit format per presentar la seva candidatura a Rubí el passat 21 d'octubre, que va comptar amb la presència del candidat per Barcelona, Juan Geraldes; i la número 2 de la llista, Berta Ballester, a més del rubinenc Jordi Castillejo, que ocupa el número 10 a la llista per la circumscripció de Barcelona.

Segons ha informat la formació, de moment no preveuen cap acte de partit, tot i que en els darrers dies han realitzat diverses encartellades per tal de difondre el seu missatge de campanya electoral.

Les entitats sobiranistes entren en joc durant la campanya: dijous 7, autoinculpacions als Jutjats; i dissabte 9, activitats per la jornada de reflexió

Aquesta campanya electoral - marcada novament pel conflicte polític a Catalunya i les reaccions a la sentència de l'1-O - també ha comptat amb una convocatòria d'Òmnium Cultural, que ha cridat la ciutadania a autoinculpar-se per "manifestar-se, fer ús de la llibertat d'expressió o votar", ja que "és considerat un delicte per l'Estat espanyol", segons explica l'entitat.

La convocatòria ha reunit a un centenar de persones aquest matí als jutjats de la plaça Pere Esmendia.
 

Per una altra banda, la Comissió U d'Octubre - que integra els partits i entitats sobiranistes - respondrà a la crida del Tsunami Democràtic d'organitzar activitats culturals, festives i polítiques durant la jornada de reflexió, el dissabte 9 de novembre, entre les 16h i les 22h, sense que això suposi cap alteració de la jornada de votació del diumenge, dia 10.

Totes dues accions es van proposar durant el "ple ciutadà" que es va celebrar dijous passat en paral·lel al ple municipal que va tombar la moció de rebuig a la sentència de l'1-O.