El Rubindústria 2019 reflexiona sobre la correcta gestió de les dades com a eina estratègica per a la indústria 4.0

Al voltant de 50 persones han assistit a la sessió organitzada per l'OSE a la Masia de Can Serra

La sessió ha tingut lloc a la Masia de Can Serra
La sessió ha tingut lloc a la Masia de Can Serra | Ajuntament de Rubí
Redacció
08 de novembre del 2019
La quarta edició de la joranda Rubindústria, que organitza l'Oficina de Serveis a l'Empresa (OSE), s'ha celebrat aquest dijous al matí al Fòrum de la Masia de Can Serra. L'activitat ha aplegat al voltant de 50 persones per reflexionar sobre la importància de les dades com a eina estratègica per a la indústria 4.0.

Enguany, s’ha posat l’accent en la importància d’obtenir, estructurar i analitzar les dades que generen les mateixes empreses i les potencialitats del sistema Open Data, així com quines i com es poden treballar les dades per tal de prendre millores decisions estratègiques.

La responsable de l'OSE, Olga González, ha donat la benvinguda a tots els assistents i els ha animat a apropar-se al projecte de la Taula de la Competitivitat Industrial de Rubí (TCIR), el model de presa de decisions propi de Rubí que incorpora el teixit empresarial, el món del coneixement i els i les agents del territori en la definició de les polítiques econòmiques de la ciutat.

Un cop finalitzada la presentació, la jornada ha comptat amb 
cinc ponències. La primera a càrrec de Xavier Valverde, CEO de Maitai Media Factory, que ha explicat quina és la situació actual de la digitalització i el tractament de les dades, seguit de Marc Cortés, Artificial Intelligence Commissioner de Leitat, el qual ha centrat la seva ponència en la intel·ligència artificial i la transformació digital.

Per la seva banda, la presidenta d’Iniciativa Barcelona Open Data, Lourdes Muñoz, ha detallat que el sector industrial es manté encara a la cua en l’ús de les dades obertes mentre que les petites empreses, especialment dels sectors de la comunicació i el transport, són les que més profit en treuen.

Laia Martín, Business Intelligence Manager d’Eurofragance, i Javier Conthe, Business Analyst d’Eurofragance, han compartit amb les persones assistents el tractament de les dades a la seva empresa durant la seva ponència, mentre que Carles Miranda, coordinador d’Indústria 4.0 d’ACCIÓ Generalitat de Catalunya, ha tancat el Rubindústria explicant els mecanismes públics de suport a les empreses en la seva transformació cap a la Indústria 4.0.