Castellbisbal s'adhereix a l'Associació de Municipis i entitats per l'Aigua Pública

Tots els grups municipals assistents al ple van donar suport a la iniciativa

Redacció
08 de novembre del 2019
El ple de Castellbisbal va aprovar la setmana passada per unanimitat l'adhesió de l'Ajuntament a l'Associació de Municipis i entitats per l'Aigua Pública (AMAP).

Tot i que la concessió del servei amb AICSA, aprovat el 2011, tindrà vigència fins el 2061, tots els grups polítics que van assistir al ple - la CUP va abandonar el ple a l'inici, per "no normalitzar la situació política i de repressió policial" que s'està vivint a Catalunya - van mostrar el seu interès per iniciar un procés de remunicipalització de l'aigua.

L'AMAP és un ens que té per objectiu difondre i promoure la gestió íntegrament pública de l’aigua, i ofereix assessorament als ajuntaments que vulguin municipalitzar aquest servei.

L'alcalde, Joan Playà, va argumentar que l'adhesió implica "traçar un camí cap a una futura recuperació del servei", i es va mostrar satisfet del vot a favor de tots els grups municipals, ja que això "indica que és un objectiu que interpel·la tothom i que, per tant, s'hi podrà anar treballant en un futur independentment del partit que governi".